miercuri, 29 noiembrie 2017

Marea Unire de la 1918 sărbătorită la Mireşu Mare


 În cadrul unui Proiect educaţional intitulat „99 de ani de la Marea Unire” derulat în perioada 27 noiembrie – 1 Decembrie 2017 la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare, la care şi-au adus contribuţia echipa de proiect formată din: director Lucica Mogoş, consilier educativ Gelu Dragoş, profesorii Viuţa Dorca, Stela Trif, Emilia Pop, Ionuţ Andrei Mureşan, prof. doc. Nicu Oanţă, inf. Raul Buciuman dar şi celelalte cadre didactice, s-au desfăşurat mai multe activităţi  printre care confecţionarea de steguleţe, concursuri cu tema Marii Uniri şi prezentarea unui program artistic închinat Zilei Naţionale la Monumentul eroilor din centrul comunei Mireşu Mare, la care a participat şi primarul ing. Ioan Mătieş.
În cuvântul său, d-na director prof. Lucica Mogoş a afirmat că „Ziua Naţională este un bun prilej de a aborda subiecte pe teme istorice, literare, ocazie cu care le insuflăm elevilor sentimente de dragoste şi respect pentru Limba română, pentru poporul român, pentru obiceiurile şi tradiţiile locale, pentru istoria şi eroii neamului românesc. Încă de la grădiniţă copiii trebuie să afle despre jertfa strămoşilor pentru o Românie Mare şi Unită, tot la fel cum este obligatoriu ca să-şi cunoască familia, rudele mai apropiate sau mai îndepărtate”.
Primarul ing. Ioan Mătieş a mulţumit pentru manifestarea din 28 noiembrie şi a amintit despre depunerea de coroane la Monumentul eroilor care va avea loc în data de 1 Decembrie, ora 9,oo  la care vor participa mai multe oficialităţi judeţene şi a afirmat că „toate activităţile desfăşurate în această săptămână se doresc a fi un preambul, o repetiţie pentru Centenarul Marii Uniri de anul viitor când se doreşte ca evenimentele să fie de o mai mare amploare, cu o implicare sufletească profundă pentru un aşa însemnat eveniment naţional”.

Manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie au avut loc şi la Şcolile şi grădiniţele din Lucăceşti, Tulghieş, Remeţi pe Someş şi Iadăra.

                                                            prof. Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu