sâmbătă, 25 noiembrie 2017

O carte trage un semnal de alarmă privind situația românilor din inima țării


Vineri, 24 noiembrie 2017, începând cu orele 12:30, a avut loc la Sala Ion Mușlea din cadrul BCU Lucian Blaga lansarea volumului „Uitați în inima României” scrisă de activistul civic Dan Tanasă, preşedintele Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa.
Volumul abordează relaţiile interetnice româno-maghiare şi beneficiază de girul a două personalități ale vieții publice românești, academicianul Dinu C. Giurescu și prof. univ. dr. Radu Baltasiu, care au semnat prefaţa şi postfaţa.
Gazda manifestării a fost istoricul Valentin Orga, directorul BCU Lucian Blaga, care a subliniat importanța acțiunilor civice ale autorului în apărarea interesului național. Prof. Ion Bolovan, prorectorul UBB și istoric reputat, a evidențiat rolul lui Dan Tănase în apărarea și promovarea valorilor naționale aflate sub asediul unor interese străine. El a arătat importanța existenței unui echilibru între majoritate și minoritate pentru armonie în societate.
Dan Tanasa a tras un semnal de alarmă privind situația dramatică a românilor dn Harghita și Covasna, care sunt persecutați pe plan local și uitați de autoritățile de la București.
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu