Revin la ceea ce am scris zilele trecute, guvernul PDL-UDMR-UNPR poate fi schimbat într-un singur mod. Votul. Numai el poate decide într-o democraţie reală, iar noi (naivii?!) încă mai credem că România este o ţară democrată, membră UE.
Acum în acest an 2012, mai mult ca oricând, populaţia majoră şi cu drept de vot trebuie să se prezinte cu mic, cu mare, tineri ori bătrâni la urne, la alegerile locale şi cele parlamentare. Să aleagă. Ştiu că este foarte greu, că sunt soluţii puţine, dar dacă vrem să scăpăm de corupţie, de o justiţie oarbă, de instituţii căpuşate, de o societate civilă politizată, de sindicate cu lideri duplicitari, de hoţi şi parveniţi asta ar fi singura soluţie. Ar mai fi una, nedemocratică pe care mi-a spus-o prietenul Vasile Dragomir, mai în glumă mai în serios: „România ar merge bine dacă Guvernul l-am înlocui cu DNA-ul iar Parlamentul cu DIICOT-ul”. Şi totuşi eu cred că în 22 de ani ar fi trebuit să se maturizeze şi votantul român, ar trebui să se gândească de două ori, acolo, în cabină, până aplică ştampila care va fi valabilă 4 ani din viaţa lui şi poate schimba destinul României în bine şi implicit a generaţiilor care vin după noi.
Un proverb românesc spune că „La omul sărac nici boii nu-i trag” şi constatăm că pe lângă această criză politică care până la urmă a fost „rezolvată” rapid de regizorul-şef Traian Băsescu, ne mai afectează şi criza economică mondială.
Pentru că trăim într-o ţară în care puterea portocalie cheltuie anapoda banii europeni ( pe bazine de înot şi săli de sport la sate, nu este capabilă să creeze locuri de muncă pentru tineri, ba dimpotrivă mai disponibilizează şi îngroaşă rândurile şomerilor care stau la rând cu zilele la AJOFM pentru un „job”, cu măsuri de austeritate doar pentru prostime, cu nesiguranţa zilei de mâine şi a unui colţ de pâine pe masă ), toate acestea îl aduc pe român, fie el „fermier” (ţăran), muncitor, şomer, bugetar, pensionar, în pragul unei ...crize nervoase.
În final speranţa moare ultima şi să sperăm că premierul Mihai Răzvan Ungureanu va aduce prospeţimea, transparenţa necesară tânărului său guvern şi va reuşi să conducă mai eficient ţara aceasta slăbită şi troienită din toate punctele de vedere decât a făcut-o predecesorul său, iar „şeful spionilor” să fie loial poporului din care provine. În S.I.E. deviza este „Loialitate faţă de ţară!”, asta în cazul în care M.R.U. a fost într-adevăr loial ei în toată perioada în care a fost directorul instituţiei...
Gelu Dragoş
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu