marți, 28 februarie 2012

DE LA IZVOARE CODRENE ...ADUNATE


    Ca majoritatea comunelor din "Ţara Codrului", Asuaju de Sus are "trecere" direct cu şi prin pădurea care o mărgineşte pe mai bine de 10 kilometri cu judeţele Maramureş şi Satu Mare, apoi indirect cu toată ţara. Mai mult de atât, în mijlocul acestei vaste păduri stă la dispoziţia turiştilor o splendidă Cabană turistică silvică ce oferă spaţii de cazare dintre cele mai dorite, acest obiectiv fiind direct în administraţia Ocolului Silvic Ulmeni, la care, şef este inginerul Vasile Dulf, care de altfel este un fidel colaborator al revistei""Izvoare codrene".
   Legat de comuna Asuaju de Sus, un bun prieten din această localitate, poetul Vasile Dan Marchiş fondatorul şi coordonatorul şef al revistei "Izvoare codrene", mi-a zis:
 "- Gelu ,ni s-a ivit posibilitatea să edităm numărul 8 al revistei"Izvoare codrene". Să ştii că atunci v-a fi sărbătoare...Referitor la publicaţia respectivă avem colaboratori noi! Eşti primul la care ţi-am spus acest lucru fiindcă tu ţi-ai dobândit pe merit locul de coordonator onorific la această publicaţie. Avem mulţi colaboratori îndreptăţiţi să publice diverse şi despre oricine, în sensul bun al cuvântului, în spaţiul revistei noastre, care din motive financiare este acceptabil dar nu la fel de spaţios cum ne-am dori noi.  Mai avem însă şi colaboratori "de duminică”, adică mă refer la cei ce nu reuşesc nici în două sau trei luni,(timpul după care poate apărea un nou număr al revistei amintite), să alcătuiască textul sau textele despre care doar s-au lăudat că le trimit la timp, însă nu le-au remis redacţiei spre a fi publicate în revista "Izvoare codrene".  Pe aceşti "visători" îi lăsăm în lumea lor, să se delecteze cu materialele dorite de ei sau unde doresc ei ... Mai spuneam de o sărbătoare. Da ,vom iniţia prima ediţie a  Sărbătorii revistei culturale"Izvoare codrene", în  27-28,aprilie 2012.
   Despre acest eveniment se întrezăresc "raze" de la Mireşu Mare, Ulmeni şi de la Satulung. Sigur că în una dintre aceste localităţi se va desfăşura evenimentul menţionat. Ce păcat că la această acţiune culturală este greu de găsit în Asuaju de SuS, un colaborator care să poată fi numit coiniţiatorul Sărbătorii revistei "Izvoare Codrene". Poate politica nu-i îndeamnă să intreprindă şi activităţi de această natură !."
  Din prea mare curiozitate l-am intrerupt astfel:
 - Dane, multe localităţi nu au oameni de cultură cu spirit de iniţiativă echivalent cu al tău. Nu-ţi pierde cumpătul, tu ai trecut de  arealul comunei Asuaju de Sus şi te-ai aşezat pe merit în plan cultural, literar si artistic alături de multe personalităţi din acest domeniu, pe care îi are judeţul nostru şi nu numai.

                                                                                                              Gelu Dragos


   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu