sâmbătă, 25 februarie 2012

Scrisoare deschisă a Episcopiei ordodoxe Hunedoara împotriva „căsătoriilor de probă”

Biroul de presă al Episcopiei Devei şi Hunedoarei a postat pe site-ul episcopiadevei.ro o scrisoare deschisă a Preasfinţitului Părinte Gurie adresată tuturor primarilor judeţului Hunedoara în care îşi exprimă dezaprobarea şi nemulţumirea faţă de căsătoriile de probă care se oficiază de Dragobete în judeţ:


Vă scriu aceste rânduri din pricina preţuirii şi a dragostei pe care v-o port, dar şi din grija părintească şi duhovnicească cu care sunt dator înaintea lui Dumnezeu pentru toţi cei încredinţaţi mie spre păstorire, îşi începe Preasfinţia Sa scrisoarea, arătând apoi că această practică a căsătoriilor de probă este o blasfemie împotriva lui Dumnezeu.

„Dragobetele, din sărbătoare a iubirii neprihănite, ce înalţă tinereţea în bucuria supremă de a fi, este transformat într-un jalnic concubinaj al desfrânării! Cine şi de ce o face? Cine sunt cei care dezbracă iubirea de sfinţenie şi o rezumă la instinctele unei discoteci? Generaţiile vârstnice, datoare să vegheze ca duhul creştin românesc să nu moară în copiii noştri, se transformă în jalnici agenţi matrimoniali de o zi. Primarul – omul reper moral, intelectual şi gospodăresc al unei comunităţi, părintele fără veşminte preoţeşti al celor din „parohia”(primăria) ce i-a fost încredinţată – joacă rolul unui oficiator al unei iubiri şi căsătorii de probă! Normalizează, adică, alungarea lui Hristos din cetate! Domnule primar, oricare ai fi, aceasta este o blasfemie! O blasfemie împotriva lui Dumnezeu atunci când participi şi sapi la temelia instituţiei sacre a familiei creştine încheind căsătorii de o zi! Este o blasfemie împotriva neamului românesc, a identităţii sale exprimată şi în sărbătoarea Dragobetelui, atunci când sanctifici iubirea redusă la concubinajul de o noapte! Este o crudă blasfemie împotriva iubirii, căci iubirea singularizează pe om în rândul tuturor formelor de existenţă şi înveşniceşte comuniunea între doi tineri ! Te-ai gândit vreodată că cei doi tineri cărora le oficiezi curvia de o zi ar putea fi copiii sau nepoţii tăi?!”, se mai precizează în această scrisoare.

Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu