joi, 16 noiembrie 2017

ȘCOALA 17 „AL.I.CUZA” ESTE NOUA CAMPIOANĂ A MUNICIPIULUI BAIA MARE



  Un sfert de secol a trecut de la prima ediție  a competiției fotbalistice rezervată echipelor de gimnaziu și organizată de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Federația Română de Fotbal în perioada de după Revoluția din decembrie 1989.
         În toți acești 25 de ani s-au petrecut multe schimbări.Unele au fost de bun augur,cum ar fi trecerea de la jocurile pe teren mare ,inaccesibile multor echipe școlare,la cele pe teren de handbal (minifotbal),care de bine ,de rău,există cam în fiecare școală care se respectă.
Altele însă nu au făcut decât să bulverseze pe toată lumea prin apariția unor reguli ale jocului,diferite de la un ciclu de învățământ la altul.Un exemplu elocvent ar fi bunăoară repunerea de la margine care la ciclul primar se face cu piciorul,la cel gimnazial cu mâna ,pentru ca în ciclul liceal mingea să se repună din nou cu piciorul !!! De ce nu poate fi și fotbalul școlar simplu ,așa cum îl știe toată lumea,așa cum îl vedem la televizor,cu reguli clare care dăinuie de zeci și zeci de ani ? Din păcate ,cum apare un nou partid la guvernare,apare și noul ministru care vrea să se facă cunoscut prin te miri ce invenții...
           Ce e mai dureros însă, e faptul că și acum,după atâția ani,mai există încă antrenori „feroce” care le interzic categoric elevilor lor să joace în această competiție,uitând miraculos că poate chiar și ei au devenit cunoscuți ca jucători în urma participării ca elevi la aceste competiții. Unde e „colaborarea” dintre Ministerul Educației și F.R.F.  Comisia de organizare a fazei municipale a Olimpiadei Gimnaziilor a ținut cont de faptul că echipele de club au meciurile oficiale de regulă la sfârșit de săptămână și a programat jocurile doar în primele 3 zile ale săptămânii.Dar și așa ,unii antrenori nu și-au învoit copiii de la antrenamente pentru ca aceștia să poată juca pentru școala lor.Cu siguranță,vor urma represalii și din partea profesorilor. Partea proastă e că,din această râcă dintre profesori și antrenori ,cel mai mult pierd...copiii . CEVA TREBUIE SĂ SE SCHIMBE !
            La ediția din acest an au luat parte echipele a 20 dintre școlile din municipiul Baia Mare,distribuite în 5 grupe de câte 4 echipe . Au urmat „sferturi de finală”eliminatorii , „semifinale” și „finalele”.
 Finala pentru locurile  III-IV:   ȘC.15 – ȘC.21    12-2
Finala pentru locurile    I – II     ȘC.17 – ȘC.14     4-2
Echipa școlii 17 câștigă pentru a III-a oară,după edițiile din1996 și1997 faza municipală,în timp ce școala 14 a jucat prima sa finală municipală .
CLASAMENTUL FINAL:
1.Sc.Gimnazială Nr.17 Alexandru I.Cuza -profesor Adrian Șuta și Iosif Făgădar       2.Sc.Gimnazială Nr.14  George Coșbuc – profesor Rodica Cherecheș 3.Sc.Gimnazială Nr.15  I.L.Caragiale -prof.Călin Borota și Claudiu Clonovszki 4.Sc.Gimnazială Nr.21  Al. Ivasiuc – prof.Marius Bledea și Ramona Pop

Premii speciale:  „Cel mai bun portar” Ionuț Dănuț Șc.17
                             „Cel mai tehnic jucător” Denis Tarța Șc.15
                             „Golgheter”     Denis Tarța Șc.15 (21 goluri)

Iată și un clasament al celor mai bune 6 echipe din cele 22 din municipiul Baia Mare ,în urma rezultatelor obținute în cele 25 de ediții. S-au acordat 10 p. pentru locul I , 8p.locul II , 6p.locul III și 4p. locul IV la fazele municipale.

 LOCUL
ȘCOALA
NR.PUNCTE
1
ȘC.12 Dr.Victor Babeș
100
2
ȘC.3 Dimitrie Cantemir
82
3
ȘC.18
68
4
ȘC.15 I.Luca Caragiale
66
5
ȘC.17 Alexandru I.Cuza
66
6
L.P.S.
50


                                                       prof. Horia Buzaşu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu