joi, 23 noiembrie 2017

La mulţi ani celui mai mare parodist român contemporan - Lucian PERŢA !


Conform WIKIPEDIA, pe care o credem serioasă şi sinceră, Lucian Perţa s-a născut pe  23 noiembrie 1953, în localitatea Gâlgău, judeţul Sălaj. Este un scriitor, poet român, parodist considerat de criticul literar Gheorghe Grigurcu, dar şi de regretaţii Laurenţiu Ulici şi Marin Mincu drept " cel mai mare parodist al României" în viaţă, aş adăuga eu.
A absolvit în 1978 Facultatea de Filologie a Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. În perioada 1978-1979 a fost profesor titular la Şcoala generală din Valea Barni, comuna Mogoş, judeţul Alba, din 1979-1983 a fost profesor titular la şcoala Generală nr. 4 şi şcoala Generală nr. 1 din Poienile de sub Muntejudeţul Maramureş, apoi a fost directorul aceleiaşi şcoli (1983-1988). Din anul 1988 până în anul 1990 a fost profesor la şcoala Generală nr. 2 din Vişeu de Sus, iar din 1990 a fost profesor-educator la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Vişeu de Sus.
Este membru fondator al grupului Ars Amatoria din Cluj Napoca. A debutat în 1967, în volumul colectiv „Cântec de început”.
A fost directorul Casei de Cultură Vişeu de Sus. între 1994-2013, acum este pensionar şi "culegător de premii" la cele mai importante festivaluri de epigrame din ţară şi străinătate.
În anul 2008, a fost realizator de emisiune de divertisment (epigrame-parodii) la HTV Borşa şi, din anul 2013, la Nord TV Borşa. Cum totul a fost pe  placul telespectatorilor s-a terminat şi... emisiunea dumealui!
Este important de ştiut că din anul 2007 este cetăţean de onoare al oraşului Vişeu de Sus, localitatea de baştină a actualului ministru al Educaţiei. Nu ştiu dacă plăteşte impozite sau a primit un teren în schimb, că nu l-am întrebat niciodată! Şi nici nu o să-l întreb!!!

ESTE FONDATORUL A DOUĂ FESTIVALURI NAŢIONALE DE POEZIE ŞI EPIGRAMĂ PRIN CARE VIŞEU DE SUS ESTE...SUS DE TOT!
Actualmente, împreună cu frumoasa soţie Firuţa sunt în capitală,  la fiul lor Cosmin, noră şi nepoţi! 
Maestre Lucian, LA MULŢI ANI ! VĂ IUBIM !

                                                                                  Gelu DRAGOŞ

Notă. Vă oferim o monstră din talentul maestrului Lucian Perţa din cotidianul "Graiul Maramureşului" din 22 noiembrie 2017:

"Profesorul univ. Nicolae Iuga a publicat încă o carte de filosofie în Germania"

PAREMIOLOGICĂ

Faptul explică româneşte
Proverbul că azi nimeni nu-i,
Mă rog, atâta cât trăieşte,
Bun filosof în ţara lui!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu