vineri, 13 iulie 2018

Ce se intampla in Suedia...de necrezut! Oare aşa să fie?!



Statul ales de către Langness pentru analiză, şi cel care este deja într-o stare avansată de stat falit, este Suedia.Cu doar trei zile în urmă aflam că poliţiştii părăsesc masiv poliţia suedeză (se estimează că vor pleca peste 80%), că serviciile de protecţie şi investigaţie ale poliţiei, cele de paramedici şi de pompieri sunt atacate în anumite zone şi nu-şi mai pot îndeplini misiunea, că 57 de zone ale unor oraşe mari, locuite majoritar sau exclusiv de migratori (musulmani în proporţie masivă), dar nu numai, au devenit „nefrecventabile” pentru autorităţile suedeze (aşa-numitele „zone interzise”),  că legile statului nu se mai aplică în aceste zone şi că statele vecine sunt foarte îngrijorate de situaţia din Suedia.
Nu aş aminti aici decât declaraţia primului ministru norvegian Erna Solberg:
În cazul că Suedia  se prăbuşeşte,  Norvegia este gata să abandoneze  Convenţia de la Geneva privind refugiaţii, să închidă graniţa cu armata, iar refugiaţii care vin dinspre Suedia să fie trimişi înapoi  fără nicio posibilitate de a solicita azil..
Ne pregătim pentru ce poate fi mai rău. Desigur, pentru mulţi cititori alăturarea dintre Suedia
 şi sintagma „stat falit” este de neconceput.  
 Dar dacă avem în vedere că definiţia oficială a unui stat falit, făcută de Fondul pentru Pace,
 se referă la o incapacitate relativă de a  asigura ordinea, de a garanta securitatea populaţiei,
 de a canaliza solicitările acesteia şi de a-i câştiga loialitatea, deci de a normaliza relaţiile sociale, şi dacă veţi reciti paragraful de deasupra şi veţi accesa şi alte date privind situaţia din Suedia nu veţi mai avea nedumeriri.
 Sunt tot mai multe probleme cu migratorii musulmani. Tensiunea creşte în toată ţara. Malmo, un oraş cu majoritate migratorie, devine centrul unei „Intifade” similare cu „Zilele mâniei” din teritoriile palestiniene.
Suedezele sunt violate pe stradă, bărbaţii suedezi sunt atacaţi frecvent. Poliţia este gata să piardă controlul. Comunităţile de migratori au scăpat complet controlului guvernamental, ai căror reprezentanţi nu mai pot pătrunde decât în formaţiuni cu trupe numeroase şi vehicule militare.
Albii părăsesc Malmo şi zonele învecinate. Oraşul rămâne fără personalul necesar funcţionării.
Cad sistemul de educaţie, medical, pompierii, sistemul judiciar. Se înmulţesc semnele războiului de generaţia a patra: răpirile şi taxele pentru traversarea anumitor zone.
Pe fondul haosului începe să se manifeste autoapărarea suedezilor nativi. Sporeşte numărul musulmanilor omorâţi, fie din motive de autoapărare, fie din alte motive: politice sau rasiale..
 Sunt incendiate restaurante cu specificul Orientului Mijlociu. Guvernul suedez, tot mai izolat, într-o ţară şi societate destabilizate, trece la represiunea totală a liberei exprimări. Sunt interzise şi atacate grupurile de dreapta, aşa-zisul „discurs al urii” este sever pedepsit.
În faţa haosului din Suedia şi apelurilor la violenţă ale musulmanilor din intreaga Europă,Danemarca închide complet frontiera cu Suedia şi restrânge drepturile musulmanilor.
 La fel Norvegia şi Finlanda.
 

3 comentarii:

  1. Din graba am uitat sa semnez comentariul. In orice caz, daca sunt opinii contrare exista adresa de e-mail. Numele: Mircea ionescu

    RăspundețiȘtergere
  2. Va felicit pentru modul cum respectati libertatea cuvantului si a opiniilor. Daca va convine comentariul il publicati, daca nu duca-se dracului individul acesta care nu are aceiasi parere cu ce spun eu in articol, desi el respira aerul Suediei de 30 de ani.
    Din pacate moara lui Gelu macina doar aberatii si enormitati. Vaneaza senzationalul sau altceva?
    Mircea Ionescu

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Gelu,
    Daca va puneti numele in spatele unui blog sunteti dator sa raspundeti eventualelor comentarii sau intrebari, dar in special unor argumente care va demonmteaza complet elucubratiile ( ma refer la acest articol despre "statul falimentar Suedia") Eu v-am prezentat argumentele mele culese din traiul zilnic de aici, dar nu le-ati publicat. Vin acum cu un mic adaus pentru a ilustra "falimentuil" Suediei.
    Sunt in varsta de 80 de ani si am o lunga lista de medicamente. Daca le-as
    plati 100% m-ar costa in jur de 1.200 - 1.400 euro pe an. Sistemul social prevede insa ca dupa ce am platit 180 euro pot ridica medicamentele, restul anului, absolut gratis! Si ce este cel mai important este nu am nici o problema sa mi le procur. Exista tot ti,mpul la inemana fara ca sa fiu nevoit sa suport umilintele concetatenilor mei din Romania.
    Nu-i asa, trebuie sa recunoasteti, Suedia nu arata ca un stat falimentar. In numele corectitudidinii pe care o incumba semnatura pe un blog, ar trebui sa publicati si prima mea interventie in care incerxasem sa zugravesc o imagine ceva miai aåropiata de realitate decat cea pe care, vanand senzationalul, ati zugravi-o dumneavoastraO regula a presei serioase spune ca sursele trebuiesc verificate. Dvs nu ati facut-o. Evident.

    RăspundețiȘtergere