marți, 31 martie 2020

𝗗𝗲 𝘃𝗼𝗿𝗯𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗶̂𝗻 𝘀𝗮𝗹𝗮 𝗱𝗲-𝗮𝗰𝗮𝘀𝗮̆


Dragi colegi,

Vă suntem recunoscători pentru interesul deosebit arătat primului webinar din seria De vorbă cu profesorii în sala de-acasă, din cadrul proiectului Școala pe Net, în care am stat de vorbă cu 3 învățători din comunitatea Îndreptar Digital, ambasadori ai programului.

Le mulțumim doamnelor Ana Clara Grecu (Liceul Tehnologic Carol I, Valea Doftanei), Diana Gheorghe (Școala Gimnazială George Emil Palade, Ploiești) și Alina Buduleanu (Școala Gimnazială nr. 29, Galați), care ne-au împărtășit vineri din experiențele lor la clasă și cum folosesc tehnologia pentru a păstra legătura cu elevii lor.

Înregistrarea webinarului este disponibilă în linkul de mai jos.
Vezi înregistrarea webinarului
În cadrul webinarului invitatele ne-au relatat, cu multă deschidere, cum au început acum două săptămâni, care a fost procesul prin care au trecut, cum arată o zi de școală de-acasă, ce au învățat, ce provocări au întâmpinat și depășit, dar și ce le ține motivate. Mai mult...
De la Ana Clara Grecu am aflat despre nerăbdarea elevilor ei de clasa a III-a pe WhatsApp când se apropie ora de conectare pe Zoom și despre cum duce în online rutinele de salut, activitățile de învățare și de conectare cu elevii, dar și despre nevoia lor de a fi împreună, precum o familie. Au învățat să lucreze online și în grupuri mici în Zoom, prilej cu care s-au cunoscut mai bine și au devenit mai deschiși să facă echipă cu orice coleg.  Au recapitulat părțile de vorbire, au exersat la matematică prin provocări Kahoot, au vizitat virtual Muzeul Aviației și Muzeul Antipa, au desenat, au citit și au recomandat cărți și s-au conectat într-o întâlnire online cu o altă clasă.
De la Diana Gheorghe am aflat idei și activități deosebite pentru o altfel de Săptămână Altfel, în online, așezate cu măiestrie de elevii ei de clasa a IV-a într-un jurnal al săptămânii realizat cu ajutorul platformei Padlet. Au vizitat virtual Muzeul Antipa, și-au exprimat părerile despre vizită, au folosit aplicația Word Cloud pentru mesaje despre mediu și poluare, au sărbătorit Ziua Fericirii prin pregătirea Prăjiturii Fericirii, apoi Ziua Amabilității, Ziua Pădurilor, Ziua Poeziei și Ziua Meteorologiei, au citit, au desenat și s-au jucat. 
De la Alina Buduleanu am descoperit povestea ei alături de cei 27 de elevi de clasa a II-a în Google Classroom: Laboratorul elevilor creativi. Folosind drept context o poveste începută anul trecut, când ”micii elevi astronauți” au ”aselenizat” și au construit o Bază pe Lună, activitățile au continuat în online și au luat forma unor provocări de limba română, matematică, activități integrate care contribuie la dezvoltare personală, echilibru fizic și emoțional: „Mănânc ca un astronaut” (meniul zilnic al unui astronaut), „Mă antrenez ca un astronaut” (un program cu 5 exerciții fizice), „Emoție și echilibru” (3 activități relaxante), dar au creat și un playlist muzical al astronauților. 
Vezi înregistrarea webinarului
CE VĂ PREGĂTIM SĂPTĂMÂNA ACEASTA?
Cu această ocazie vă dăm de veste și vă invităm să vă înscrieți la webinariile din această săptămână:
Webinar 2
31 martie, ora 16:00, pe Zoom - Cum ajungem să continuăm comunicarea cu elevii care nu au acces la tehnologie? Profesorii susținuți de Teach for Romania și Seeding Knowledge Foundation povestesc despre lecțiile învățate în această perioadă lucrând cu elevii din medii vulnerabile și cum găsesc resurse de energie să continue.
Formular înscriere webinar 2
Webinar 3
2 aprilie, ora 17:00, pe Zoom – De vorbă cu directorii în ”școala de-acasă”, în care vom afla cum susțin directorii comunicarea cu elevii și părinții, dar și cum continuă să fie împreună în cancelaria virtuală. 
La discuție va participa ca invitat și Marian Cîrlig, Ambasador Îndreptar Digital, care va povesti despre experiența și bunele practici în utilizarea instrumentelor digitale ca director și învățător la Școala Gimnazială Dimitrie Ion Ghica din Radovanu, Călărași. 
Vor fi alături alți doi colegi directori din programele Fundației Seeding Knowledge: Carmen Maxim, director al Liceului Tehnologic Nr. 1 Fundulea, Cristian Stănilă, director al Școlii Gimnaziale „Iorgu Iordan” din Tecuci.
Formular înscriere webinar
Vă invităm și pe grupul de Facebook al programului să descoperiți activități și sursă de inspirație zilnică de la comunitatea de învățători Îndreptar Digital, pe www.facebook.com/groups/IndreptarDigital/.

Cu mulțumiri și recunoștintă pentru efortul vostru voluntar de a ține aprinsă atenția pentru învățare, și cu mult drag,


Echipa Asociației Techsoup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu