luni, 30 martie 2020

Ordonanţa Militară nr. 4 a intrat în vigoare. Vela: "Sunt măsuri dure, cele mai dure din ultimii zeci de ani!"


Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat, duminica seara, noile masuri cuprinse in Ordonanta Militara nr. 4, care a si fost publicata in Monitorul Oficial. "Sunt masuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut Romania ultimilor zeci de ani", a spus Vela.
El a anuntat ca vor fi plafonate preturile pentru energie, gaze, apa si combustibil la valoarea din 29 martie. Masuri dure sunt pentru personalul medical, care poate fi detasat catre spitalele de stat sau in alte judete, in functie de nevoile de personal aparute, fara a putea refuza. Totodata, spitalele sau medicii care refuza tratamentul, indiferent daca pacientii sunt confirmati pozitiv sau negativ cu coronavirus, vor fi sanctionati penal.

Noi articole au fost adaugate pentru a lamuri sau a corecta masurile care vizau deplasarea cetatenilor. Astfel, in ce priveste interzicerea grupurilor mai mari de 3 persoane, Vela a precizat ca se refera exclusiv la pietoni.

In ce-i priveste pe cei de peste 65 de ani, au fost luate masuri care sa le permita deplasarea la orice ora pentru tratamente medicale si le-a fost acordat un nou interval orar, seara, ca sa isi poata scoate de doua ori pe zi afara animalele de companie. Totodata, comerciantilor li se cere ca in intervalul alocat varstnicilor accesul in magazine sa fie prioritar pentru aceasta categorie.

Oficialii au anuntat ca urmeaza sa fie adoptata si ordonanta care inaspreste amenzile pentru nerespectarea masurilor luate in stare de urgenta. Astfel, pentru persoane fizice, amenzile se maresc de la 100-5.000 de lei cat sunt in prezent, la 2.000 - 20.000 de lei.

De luni, 30 martie, Romania va intra in Scenariul 4 al pandemiei. Ce inseamna asta.


Sursa: ZIARE.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu