luni, 30 martie 2020

RUGACIUNE IN VREMURI DE INCERCARE


Dumnezeule atotputernic si vesnic, odihna in osteneala, sprijin in slabiciune, de la Tine toate creaturile primesc forta, existenta si viata. Venim la Tine pentru a invoca milostivirea Ta pentru ca astazi ne confruntam din nou cu fragilitatea  conditiei umane, traind experienta unei noi epidemii virale. Tie ti-i incredintam pe cei bolnavi si familiile lor; daruieste vindecare trupului, mintii si spiritului lor. Ajuta-i pe toti membrii societatii sa-si desfasoare propria misiune si sa intareasca spiritul de solidaritate dintre ei. Sprijina-i si mangaie-i in indeplinirea slujirii lor, pe medici, pe lucratorii sanitari aflati in prima linie si pe toti cei care ofera servicii de ingrijire.
   Tu, care esti izvorul oricarui bine, binecuvanteaza din belsug familia umana, indeparteaza de la noi orice rau si daruieste o credinta neclintita tuturor crestinilor.
   Elibereaza-ne de epidemia care ne-a lovit, ca sa ne putem intoarce senini la ocupatiile noastre cotidiene si sa Te laudam si sa-Ti multumim cu inima reinnoita.
   In Tine ne incredem si catre Tine inaltam rugaciunea noastra pentru ca Tu, o, Parinte, esti datatorul vietii si impreuna cu Fiul Tau, Domnul nostru Isus Cristos, in unire cu Duhul Sfant, vietuiesti si domnesti in vecii vecilor. Amin.

Marie, tamaduitoarea bolnavilor, roaga-Te pentru noi! AMIN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu