luni, 23 martie 2020

Anunt de la Inspectoratul Scolar: NU se pun note si NU se dau teme in aceste zile. NU se transmit parintilor materiale pentru a fi printate



Pe forumul Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Constanta a fost postata o adresa de la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta catre directorii unitatilor scolare din judet. Conform acesteaia, profesorii sunt informati in legatura cu mai multe aspecte ale invatarii online, in perioada in care scolile sunt inchise din cauza coronavirusului.

Va prezentam adresa trimisă către directorii de şcoli:

URGENT - IN ATENTIA DIRECTORILOR DE UNITATI SCOLARE

 Avand in vedere situatia actuala in care activitatea didactica se desfasoara onlne, va aducem la cunostinta urmatoarele:

 1. Activitatile online nu se substituie cursurilor, ci au rolul de e crea un cadru educational în aceasta perioada;
 2. Va rugam sa va dimensionati activitatile astfel incat volumul de lucru al elevilor sa nu fie prea mare, pentru a nu fi nevoiti sa petreacă mult timp in faţa calculatoarelor (echipamentelor electronice);
3. Nu se transmit părintilor materiale pentru a fi printate (fişe de lucru). Toate materialele vor fi în format editabil pentru a fi completate online.
 4. NU se dau teme;
 5. NU se notează elevi;
 6. NU se pun absenţe.

VA rugam sa comunicati aceste aspecte tuturor cadrelor didactice si sa va asigurati ca aceste măsuri sunt respectate.

 Inspector scolar generat adjunct,
 prof. Anca Iuliana Dragomir

Nota. In aceasta perioada, Ministrul Educatiei i-a indemnat in mod repetat pe elevi, pe parinti si pe profesori sa continue invatarea de acasa. Accentul se va pune pe cursurile online, insa ministrul a anuntat si solutia pentru elevii care nu dispun de calculator sau de conexiune la Internet: cursuri pentru elevi, transmise la televizor, prin intermediul postului TVR.

Autor: Laura Galescu
Sursa: PortalInvatamant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu