joi, 26 martie 2020

Spirit civic la Sighetu Marmaţiei

Conform Ordonanței Militare numărul 2autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afară locuințelor. În acest sens, autoritățile locale au pus la dispoziția sighetenilor un număr de Tel Verde.
Angajații Direcției de Asistență Socială Sighet s-au mobilizat de câteva zile pentru a identifica persoanele de peste 65 de ani din Sighet, care ar putea avea nevoie de ajutorul autorităților în această perioada de izolare la domiciliu. În acest sens, Direcția de Asistență Socială Sighetu Marmației pune la dispoziție pentru această perioada un Tel Verde 0752 289 550, prin care vârstnicii, persoanele cu grad de risc ridicat, persoanele aflate în carantină sau în autoizolare, persoanele imobilizate sau aflate în imposibilitatea de a-și procura hrană și produsele de igienă, dar și alte persoane aflate în altă situație de risc social, care nu suferă amânare, să poată astfel solicită ajutorul asistenților sociali sau ajutorul autorităților locale.
Un apel vine și din partea primarului Horia Scubli, de susținere a acestei acțiuni de solidaritate.
“Fiecare dintre noi care are un vecin sau o cunoștință în vârstă, trecut de 65 de ani care are o situație financiară sau familială nu tocmai favorabilă, vă rog, dacă nu puteți dumneavoastră să-i ajutați, să transmiteți un mesaj pe whatsap la numărul de telefon 0752289550  despre nevoile acestuia.Acum, mai mult ca niciodată cei neajutorați au nevoie de noi.
Să dăm dovadă de spirit civic, implicându-ne in ameliorarea vieții celor mai putin norocoși¬, scrie edilul local, pe pagina sa de Facebook.

                                                                                         MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu