marți, 24 martie 2020

Editorial. ACUM ne-ați condamnat la moarte!



 de Ioan Romeo Roșiianu

Având acoperirea firească în faptul că vor să stopeze numărul celor ce se pot îmbolnăvi de COVID – 19 guvernanții pe care atât de mult și i-a dorit la putere președintele Johannis - cel cu multe case și care încă nu și-a plătit datoriile la stat – au luat decizia că unii români sunt mai neimportanți decât alții.
Printre aceștia și eu! Din nefericire!
Ce se va întâmpla cu bolnavii cronici, bolnavilor?
În acest moment datele oficiale ne spun lucruri groznice!
Romania are puțin peste 3 milioane de bolnavi cronici și peste 200.000 de bolnavi de cancer.
Prin măsurile luate, anume de externare a acestora, de întrerupere a tratamentelor, a îngrijirii Statul liberal îi condamnă pe față, sub pretextul că-i apără de Covid-19?
Totodată, în Romania mai sunt 7,4 milioane de OAMENI – că boala nu ține cont de etnie, culoarea pielii, religie, sex, etc.. - care suferă de hipertensiune arterială, în timp ce alți 1,7 milioane au diabet zaharat, acestea fiind DIN START categorii vulnerabile la coronavirus, după cum tot ei ne spus asta.

Operații suspendate și tratamente neadministrate bolnavilor cronici

Comunicatul dat de  "Grupul de Comunicare Strategică" ieri, 23 martie 2020, ne-a anunțat sec faptul că începând de astăzi toate categoriile de suferinzi enumerate mai sus sunt realmente pe cont propriu.
Comunicatul anunța sec faptul că de astăzi, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezinta urgență și care pot fi reprogramate.
Au suspendat și consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.
Trist este că acest ordin este semnat de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela – mare specialist în tehnologia sudării și în științe juridice, potrivit CV-ului său - bolnavii cronici sunt anunțați că, „dacă nu reprezinta urgențe", au 48 de ore să plece la casele lor.
Atât, nimic în plus!
Un comunicat sec, șocant, fără variante!
Nicăieri nu li se spune acestor cetățeni votanți ce opţiuni au, nu există o lista a spitalelor, pe fiecare județ în parte, care îi pot totuși primi.
Nu există nici vreo lista de medici care să le ofere online sau telefonic consultații. Nimic!
Altfel spus, ministrul Vela ne-a spus doar că, deși suferinţele ne sunt cronice, trebuie să ajungem în stare critică pentru a fi văzuți de medici.
Ce știe el despre sistemul imunitar scăzut, despre riscurile la care suntem supuși de-acum?

Aruncați în stradă și puși la cozi

Ordinul emis și modul sec, mișelesc în care a fost comunicat a fost cu atât mai izbitor cu cât, mass media a semnalat cazuri de pacienti cu cancer care stăteau în zăpadă, în frig, la cozi lungi pentru a-și primi tratamentul de care le depinde viața.
Imaginile erau de la Institutul Oncologic Cluj parcă și îi arătau pe românii cei mai vulnerabili în fața coronavirusului, care au sistemul imunitar grav afectat, cum stăteau unul în spatele celuilalt, așteptând să le vină rândul la porția de pastile care-i ține-n viață încă un pic.
Ce nu înțelege clasa guvernantă liberală e faptul că bolile incurabile și cancerul nu țin cont de context, tratamentele și suferința nu pot fi puse pe pauză, astfel de pacienți au nevoie urgentă de sprijin, medicație și îngrijire de specialitate.
Dar... LOR nu le pasă decât de statistici și de COVID – 19!
Așa unii am fost condamnați la moarte, în încercarea disperată de a-i salva pe alții.
Așa unii dintre noi am devenit cetățeni de mâna a doua!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu