A) Scrisoare de punere în întârziere
Aer curat: Comisia solicită României și altor 13 state membre să reducă emisiile generate de mai mulți poluanți atmosferici
Comisia solicită României [INFR(2022)2079] și altor state membre să își respecte angajamentele de reducere pentru mai mulți poluanți atmosferici, astfel cum impune Directiva (UE) 2016/2284 privind reducerea emisiilor naționale de anumiți poluanți atmosferici („Directiva privind plafoanele naționale de emisie” sau „Directiva NEC”). Amoniacul (provenit din sectorul agricol) este poluantul în legătură cu care majoritatea acestor state membre nu își respectă obligațiile. Prin urmare, Comisia trimite scrisori de punere în întârziere celor 14 state membre, care au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde și a remedia deficiențele semnalate.
B) Aviz motivat
Protecția naturii: Comisia solicită României să își pună la punct rețeaua Natura 2000
Comisia solicită României [INFR(2019)2138] să asigure o protecție adecvată a habitatelor și a speciilor de interes pentru UE prin desemnarea siturilor Natura 2000, astfel cum se prevede în Directiva Habitate (Directiva 92/43/CEE). Directiva Habitate impune statelor membre să propună Comisiei situri adecvate de importanță comunitară (SIC) și obligă țările UE să protejeze și să readucă la un stadiu corespunzător de conservare habitatele care joacă un rol vital pentru biodiversitate. România nu a propus încă toate siturile, iar cele pe care le-a propus nu includ în mod adecvat diversele specii și tipuri de habitate care necesită protecție. România are la dispoziție două luni pentru a răspunde și a lua măsurile necesare.
Etapele procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor.
Detalii în comunicatul de presă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu