Este o bucata de carne extrem de frageda, cu o textura asemanatoare muschiuletului si nu este deloc numitul organ. Se gaseste in interiorul pulpei, atat la animalul mascul, cat si la femela. Fiecare animal are deci 2 bucati de „pizdulice”. E o bucata micuta de carne, de 100-200 g, cat o palma, foarte putin cunoscuta publicului larg. In general, acesta delicatesa face parte din „tainul” macelarului, adica este bucata de carne pe care si-o opresc macelarii.
In carciumile de odinioara, pizdulicea la gratar era
la loc de cinste alaturi de alte delicatese la gratar: fudulii, momite,
maduvioare, mate si mititei. Scrierile vremii amintesc de asa bunatati, stinse
din belsug cu o bardaca de vin rosu ca sangele ursului, denumit puterea
ursului, bucuria ursoaicei…
Puiu Răducan
22012023 B. Olanești
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu