marți, 1 iulie 2014

Argentina şi Elveţia se vor înfrunta la Sao Paulo, în penultimul meci din optimi

Franța s-a calificat, luni, 30 iunie 2014, în sferturile de finală de la CM 2014, grație victoriei cu 2-0 obținute în fața Nigeriei, grație golului marcat de Paul Pogba, pe final de meci (80) și autogolului lui Yobo (90+2).
Pe scurt:
Campioana mondială din 1998 a avut serios de muncit în fața echipei africane care s-a calificat dintr-o grupă din care au mai făcut parte Argentina, Bosnia și Iran. "Super Vulturii" le-au pus numeroase probleme "Cocoșilor Galici" și i-au surprins în mai multe rânduri. Nigerienii au și marcat în minutul 18, dar reușita lui Emenike nu a fost validată, fiindcă nouarul echipei lui Stephen Keshi a fost surprins în poziție de offside.
Abia apoi au ieșit la joc și "Les Bleus", care au ratat cea mai mare șansă a primei reprize prin Pogba, al cărui vole superb a fost scos în corner de portarul Enyeama (22). Momentele bune au continuat pentru echipa europeană, iar Debuchy a avut și el o șansă imensă, însă a șutat pe lângă poartă, dintr-o poziție excelentă (39).
Finalul de repriză le-a aparținut africanilor, dar Lloris a scos șutul puternic și surprinzător trimis de Emenike din afara careului, iar Moses nu a putut continua, chiar dacă a ajuns mai rapid la minge, fiindcă mingea i-a sărit în mână și hențul a fost sancționat (44).
Tot nigerienii au început mai bine și în partea a doua, presând în jumătatea franceză de teren și doar concentrarea le-a lipsit pentru a putea să și marcheze în poarta lui Lloris, care a fost pus la încercare de Odemwingie (64). Au urmat 20 de minute de forcing pentru Franța, care a arătat o altă față, după Griezmann i-a luat locul lui Giroud. Noul intrat a reușit un un-doi cu Benzema, care l-a lăsat pe decar singur cu portarul Enyeama și numai intervenția lui Victor Moses în fața liniei porții a făcut ca scorul să rămână egal (70).
Cabaye a zguduit bara transversală cu un șut frumos din afara careului, după un stop pe piept (77) și anunța golul lui Pogba, care a venit după o perioadă de dominare categorică a europenilor. Mijlocașul lui Juventus a punctat în minutul 80, cu o lovitură de cap, după ce Enyeama a deviat mingea insuficient cu o ieșire la o centrare de pe stânga.
Omul meciului a fost desemnat Paul Pogba, cel care a deschis scorul și autorul celei mai mari ocazii din prima repriză.
Germania, în al doilea joc al zilei, a fost surprinsă în prima parte a meciului de acţiunile curajoase şi rapide ale algerienilor, care s-au apărat mereu foarte sus şi au incomodat construcţia germană, greoaie şi previzibilă.
Africanii au avut prima acţiune periculoasă, în minutul 9, pe contraatac, când portarul Neuer a fost nevoit să iasă mult în afara porţii pentru a-l bloca pe Slimani. Schweinsteiger (14) l-a pus la încercare pe M'Bohli, cu un şut de la distanţă, prins în doi timpi de goalkeeper-ul algerian.
”Vulpile deşertului” au dat emoţii defensivei germane în alte două rânduri, prin Feghouli (15), care a pătruns în careu şi a tras peste poartă din unghi, şi prin Ghoulam (18), care şutat perioculos la colţul lung.
Treptat, elevii antrenorului Low şi-au masat adversarii în propria jumătate şi au pasat răbdători în căutarea culoarelor către poarta algeriană. Echipa lui Halilhodzic a ieşit mai rar pe contre, însă a continuat să fie periculoasă de fiecare dată când a avut şansa.
Ozil l-a întrebuinţat pe M'Bohli în două rânduri, mai întâi (24) cu un lob, scos de sub bară, iar apoi (37) cu un şut respins de goalkeeperul african. Muller a ameninţat şi el poarta algeriană, dar lovitura sa de cap (35) a trimis balonul pe lângă ţintă. Kroos a creat pericol în două ocazii: în min. 41 şutul său de la distanţă nu a putut fi reţinut de portar, dar M'Bohli s-a revanşat secunde mai târziu, când l-a blocat pe Gotze, în a doua situaţie (43) şutul lui Kroos trecând pe lângă vinclu.
Algeria a mai avut o oportunitate înainte de pauză, prin Mostefa (39), care a tras violent de la 25 de metri, iar Boateng a deviat periculos pentru propria poartă. Intrat la pauză, Schurrle a avut imediat impact şi a produs panică în careul algerian, dar şutul său a fost blocat (48). La cornerul care a urmat, Mustafi a reluat frumos cu capul, însă în braţele lui M'Bohli (49).
Cine a fost omul meciului?! Ozil, dar eu aş spune că Europa rănită din ce în ce mai mult!



                                                                                             GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu