joi, 28 august 2014

Hunor Kelemen: Proiectul autonomiei este finalizat, urmează o largă şi profundă dezbatere publică

 
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, 26 august 2014, la Senat, ca proiectul autonomiei este finalizat si urmeaza o ampla si profunda dezbatere publica, el apreciind ca este nevoie de o noua Constitutie pentru ca un astfel de proiect sa aiba sanse de a fi adoptat.
”Proiectul autonomiei este gata, pot sa va anunt. Avem discutii in interior, in continuare, si in momentul cand vom finaliza aceste discutii, vom si prezenta”, a spus Kelemen Hunor, precizand ca nu este vorba despre o chestiune a coalitiei sau a Guvernului, ci strict a UDMR.
”Proiectul e gata, e scris, urmeaza o dezbatere publica larga si profunda. Eu am spus ca nici acest proiect, nici alte proiecte similare, fara o amendare a Constitutiei, dar eu vorbesc despre o noua Constitutie, nu au nicio sansa sa fie adoptate”, a precizat presedintele UDMR.
El a aratat ca, ”asa cum a citit Curtea Constitutionala proiectul de revizuire a Constitutiei, Romania ar avea nevoie de o noua Constitutie, pe termen mediu, nu astazi sau in 2015, nici macar 2016”.
”La alegerile din 2016, ar trebui sa mergem cu totii cu acest mesaj (...) Nu are rost sa carpim amendarea Constitutiei, trebuie sa ne gandim la un nou proiect”, a mai spus Kelemen Hunor.Mediafax

                                                                                       C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu