vineri, 22 august 2014

Guvernul Ponta vrea învățământ obligatoriu de la 3 ani !

 "Nu e normal sa ai un copil la o scoala si unul la alta". Parintii, suparati de lupta pentru locuri, învățământul ar putea fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani. Afirmația îi aparține ministrului Educației, Remus Pricopie. De asemenea, ministrul a declarat, că ar putea fi modificată Legea Educației în Parlament sau printr-o Ordonanță de Urgență, astfel încât să fie introdusă obligativitatea învățământul de la 5 ani din 2015 si de la 3 ani din 2018.
Pricopie crede că aceste măsuri se impun din cauza faptului că elevii sunt din ce în ce mai nepregătiți, iar dovadă stau rezultatele foarte slabe în urma examenelor de evaluare din clasa a VIII-a, precum și de la Bacalaureat.
„O persoană specializată, educatorul, ştie ce are de făcut cu un copil de trei ani şi când ai un copil de la trei ani la grupa mare altfel abordează şcoala iar diferenţele dintre copii dispar.
Vedem că la clasa pregătitoare sunt copii care ştiu să citească, să folosească numerele, în timp ce alţi copii nici măcar nu înţeleg despre ce este vorba. Dacă îi ţii la grădiniţă de la trei ani şi îi pregăteşti corespunzător atunci ai grijă nu numai de dezvoltarea lui intelectuală dar ai grijă şi de dezvoltarea lui fizică”, a spus Remus Pricopie, citat de svnews.ro.


                                                                          Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu