vineri, 26 decembrie 2014

Avertizari cod galben de ninsori si vant in peste 30 de judete si Capitala

Meteorologii au emis vineri, 26 decembrie, doua atentionari cod galben de ninsori si vant valabile pentru peste 30 de judete si Capitala.
Primul cod intra in vigoare vineri seara, de la ora 20:00, si este valabil pentru 24 de ore.
In intervalul mentionat, in sudul, sud-estul si local in centrul tarii, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali va ninge si se va depune strat de zapada, ce va depasi local 20 cm, informeaza ANM.
In Dobrogea, in prima parte a noptii de vineri 26 decembrie spre sambata 27 decembrie si in Muntenia si Oltenia, precipitatiile vor fi mixte si, izolat, vor fi depuneri de polei.
Vantul se va intensifica in sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Olteniei, unde rafalele vor depasi 45...55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.
Cel de-al doilea cod galben de ninsori si vant va intra in vigoare duminica seara, la ora 20:00, si va fi valabil pana luni la ora 23:00.
 Ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in sud si sud-est vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada.
In Lunca Dunarii si in Dobrogea precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei.
In cea mai mare parte a Munteniei, in jumatatea de sud a Moldovei, in Dobrogea si in estul Olteniei, vantul va prezenta intensificari temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind si troienind zapada.


                                                                                       ANMR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu