luni, 29 decembrie 2014

Cât câştigă şeful Statului Major?

Şeful Statului Major General, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armata României, are venituri salariale lunare de aproximativ 12.000 de lei net, potrivit calculelor ZF pe baza declaraţiei de avere a lui Ştefan Dănilă, cel care ocupă din 2011 această funcţie.
Astăzi, preşedintele Klaus Werner Iohannis a semnat un decret prin care l-a numit pe Nicolae-Ionel Ciucă în funcţia de şef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015, în locul lui Ştefan Dănilă.
Cu un salariu de 12.000 de lei pe lună, şeful Armatei câştigă mai puţin decât cel mai bine plătit ofiţer din cadrul Ministerului Apărării, care a avut în luna noiembrie a acestui an venituri salariale de 15.071 de lei, potrivit datelor publicate de Instituţie.
Cine este noul şef al Armatei
Şeful Statului Major este numit în funcţie de preşedintele României, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an, potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei.
Viitorul şef al Armatei, Nicolae Ciucă (în prezent locţiitor al şefului Statului Major General), are 47 de ani şi s-a născut în localitatea Pleniţa (judeţul Dolj). Înainte de a filocţiitor al şefului Statului Major General (funcţie pe care o ocupă din octombrie 2014), el a mai fost şef al Statului Major al Forţelor Terestre (ianuarie- octombrie 2014) şi commandant Divizia 2 Infanterie din Buzău (ianuarie 2011- ianuarie 2014). Nicolae Ciucă este doctor în ştiinţe militare cu lucrarea „Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale “, obţinută în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare din Bucureşti.


                                                                      Adelina Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu