duminică, 5 iulie 2015

Gabriel Zetea: Comuna Cernești recuperează, prin multitudinea de proiecte, timpul pierdut sub alte administrații

Comuna Cernești este una dintre puținele localități ale Maramureșului unde se lucrează intens pe finanțări venite de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). 
Astfel, se află în derulare proiectele de reabilitare a două drumuri comunale, respectiv DC 32 Ciocotiș – Izvoarele - cu o finanțare de un milion de lei doar în 2015, proiectul fiind început în 2014 – și DC 33 Făurești – Trestia – Ciocotiș, unde acum s-au mai primit 30.000 de lei pentru proiectul tehnic. Totodată, au fost finalizate două poduri, cel peste Valea Bloajei, unde finanțarea totală a fost de  400.000 de lei și podul peste Valea Mihăiesei, cu un total de 300.000 de lei.
Există și lucrări noi, demarate în 2015, respectiv două poduri și reabilitarea școlii din localitatea Fânațe, cu o finanțare de aproximativ 300.000 de lei. Este vorba despre un pod peste Valea Bloajei, în localitatea Izvoarele, în punctul numit ”La Variac”, cu o finanțare de 350.000 de lei și un alt pod peste Valea Brebeni, în localitatea Cernești, în punctul ”Sub biserică”, finanțarea necesară fiind tot de aproximativ 350.000 de lei. Administrația locală din comuna Cernești a stabilit o colaborare și cu Banca Română de Creanțe, președinte Fănel Păvălache, care va aduce în Cernești o investiție de aproximativ 15 milioane de euro și vor fi create 200 de noi locuri de muncă.
Gabriel Zetea: Cerneștiul ne-a obișnuit cu foarte multe șantiere deschise în ultimii trei aniVicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, prezent la ședința de Consiliu Local din Cernești, a subliniat faptul că această comună uimește prin șantierele deschise în ultimii trei ani. ”Cerneștiul ne-a obișnuit deja cu o multitudine de proiecte pe diferite domenii, prin care doresc să recupereze timpul pierdut în vremea altor administrații. Faptul că în acest an reușesc să finalizeze câteva proiecte importante pentru comunitate, respectiv drumurile comunale DC 32 și DC 33, precum și două poduri de importanță deosebită pentru locuitorii din Cernești, nu face decât să ne bucure. Acest lucru demonstrează că eforturile conjugate ale administrației județene cu cele ale administrației locale, atunci când sunt unite, duc la progres pentru oameni. Voi susține în continuare proiectele noi ale administrației din Cernești, pentru că au arătat seriozitate mai mare decât alte comunități”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Gabriel Zetea, vicepreședinte CJ Maramureș: ”Liberalii pe stil nou din Cernești nu susțin inițiativa privată”
Făcând referire la contractul pe care comunitatea din Cernești îl va semna cu Banca Română de Creanțe, vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea a subliniat faptul că, de-a lungul timpului, a vorbit mereu despre necesitatea de a atrage fonduri suplimentare pentru bugetele localităților prin aducerea de investitori. ”Am asistat în cadrul ședinței de Consiliul Local din Cernești la un astfel de demers, unde o colaborare bună între consilierii reprezentați de primarul Nelu Șovre și Bursa Română de Creanțe, (președinte Fănel Păvălache), pot duce la o investiție directă de 15 milioane de euro și crearea a 200 de noi locuri de muncă. Am observat, din păcate, și o anumită opoziție a consilierilor PNL la acest proiect, fapt care m-a surprins în mod neplăcut. Se pare că, în Cernești, social-democrații sunt cei care susțin inițiativa privată, iar liberalii pe stil nou sunt împotrivă. Mi-am exprimat dezacordul față de această atitudine rău-voitoare, care pune interesul politic al PNL de anul viitor, respectiv alegerile locale din 2016, mai presus de interesul general al oamenilor. Atunci când intrăm în ședința Consiliului Local avem obligația de a dezbrăca haina politică, iar acest lucru PNL îl uită”, a arătat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Nelu Șovre: ”Multe lucrări din Cernești au ajuns pe ultima sută de metri”

Primarul comunei Cernești, Nelu Șovre a declarat că în localitățile pe care le administrează s-a lucrat mult și bine, drumul comunal DC 32 Ciocotiș – Izvoarele fiind pe ultima sută de metri, podul peste Valea Mihăiesei, de la Ciocotiș, în valoare de 300.000 de lei a fost finalizat încă din toamna trecută, iar la podul de la Cernești, cu o finanțare de 430.000 de lei, lucrările s-au încheiat cu aproximativ o lună în urmă. ”Drumul de la Bloaja și două noi poduri intră în reabilitare, pentru fiecare existând studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Semnăm acum finanțarea și sperăm să le finalizăm până în toamnă. S-a lucrat și pe drumul de la Făurești – Trestia – Ciocotiș, iar aici se va mai interveni cu utilaje. Am făcut și două proiecte prin Gal-Mara-Gutâi, respectiv o bază sportivă, care e finalizată în proporție de 70% și un drum agricol, gata și acesta aproximativ 75%. Avem și o scrisoare de intenție trimisă de Banca Română de Creanțe, care dorește să facă o investiție de 15 milioane de euro în zona Măgureni, pentru extragerea sulfatului de magneziu. Acest lucru va aduce, în Cernești, 200 de noi locuri de muncă. În ședința de Consiliu Local, la care a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, am primit acceptul colegilor de a vinde terenul respectiv. Singurii care s-au opus acestui proiect au fost consilierii liberali, însă din fericire votul lor nu a putut să afecteze interesul comunității. Mai avem o reabilitare de aproximativ un milion de lei, la căminul cultural la Cernești, prin Compania Națională de Investiții și sperăm să construim un cămin cultural și la Ciocotiș”, a concluzionat primarul comunei Cernești, Nelu Șovre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu