joi, 29 decembrie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis amână desemnarea noului premier


Preşedintele Klaus Werner Iohannis amână desemnarea noului premier, deşi îl consideră pe Sorin Grindeanu o soluţie mult mai potrivită decât Sevil Shhaideh, prima propunere a coaliţiei PSD-ALDE, au declarat joi surse politice.
Mai mult, preşedintele Iohannis a acuzat şi modalitatea prin care Sevil Shhaideh a ajuns propunerea PSD pentru şefia Guvernului, respectiv faptul că nu a fost asumată în structurile de conducere ale PSD şi ALDE, aşa cum s-a întâmplat cu Sorin Grindeanu.
Potrivit surselor citate, şeful statului nu va face anunţul privind viitorul premier în zilele următoare, dar nici nu s-a decis dacă îl va accepta sau nu pe Grindeanu.
"Preşedintele Iohannis va avea o relaţie instituţională normală cu viitorul premier, nu precum cea cu Victor Ponta, pe care o considera instituţional dificilă", au mai precizat sursele citate.
Potrivit acestora, şeful statului a respins varianta Sevil Shhaideh din raţiuni mai degrabă geostrategice, dar şi din cauza unor posibile efecte în relaţia cu Siria şi cu Statele Unite ale Americii.

                                                                                    
                                                                                                    C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu