joi, 30 martie 2017

Ajută un copil sărac să meargă la școală. Let's Share & Care!


Dragul nostru voluntar,

 De ce să arunci haine, jucării sau alte obiecte când poți aduce bucurie unor copii care nu merg uneori la școală pentru că nu au cu ce să se încalțe? Pentru unii copii, să aibă încălțăminte, mai multe haine, jucării sau orice alte obiecte poate însemna să nu renunțe la școală. Sărăcia nu ar trebui să stea în calea educației de calitate!
Așadar, ne-am unit forțele cu Teach for Romania și am lansat "Let's Share & Care!", primul centru de minerit urban din România! Ne propunem să susținem copiii din comunități sărace, cu o rată mare a abandonului școlar, dar și să combatem risipa prin refolosirea resurselor. Cât de mulți? 2.000 de beneficiari doar în 2017.

 Prima etapă "Let's Share & Care!" se desfășoară în perioada 27 martie – 12 aprilie 2017, când vom colecta haine, încălțăminte, rechizite, jucării din mediul privat și public, pentru a susține apoi primele comunități beneficiare.
Important! Proiectul se desfășoară momentan în București, dar avem planuri să ne extindem și în țară.


Cum poți contribui?

Dacă lucrezi într-o companie din București, primește "Let's Share & Care!" la sediul vostru, pentru ca toți angajații să contribuie cu obiecte. Noi vom plasa cutii pentru colectare și ne vom ocupa de transportul și sortarea donațiilor voastre.
 Dacă vrei să faci o donație individuală, vino cu ea la sediul nostru din Strada Biserica Amzei, Numarul 21-23, Cladirea C, Parter, Sector 1, București.
 Dacă dorești să ne ajuți ca voluntar pentru sortarea lucrurilor primite, scrie-ne la sustin@letsdoitromania.ro.

 Dă vestea mai departe către familie, prieteni, colegi și dă un share postării noastre de pe Facebook!

Ce poți dona și în ce condiții?

Colectăm haine, încălțăminte, rechizite, jucării, electronice funcționale, mobilier. Este important ca donațiile să poată fi folosite. Te rugăm să aduci hainele curate, puse în pungi cu etichetă/hârtie cu detalii despre vârsta beneficiarului (Exemplu: haine fată, 12 ani).

Cum a apărut ideea "Let's Share & Care!"?

 Centrul de minerit urban "Let's Share & Care!" a debutat cu o inițiativă pilot în 2013, atunci când echipa noastră a primit o donație de mobilier pentru sediu. Au urmat donații de mobilier din partea a 10 companii, o parte dintre acestea fiind donate către ONG-uri, biblioteci, grădinițe, școli. La finalul anului 2014, a fost lansat proiectul Biblioteca Colorată din Constanța, prin mobilarea unui spațiu dintr-un mall.  În prezent, centrul dispune de o suprafață de 275 mp pentru colectarea, sortarea, repararea resurselor.
Prin "Let's Share & Care!" dezvoltăm un mecanism sustenabil și susținem educația de 2 ori: ajutăm copiii să-și continue studiile și promovăm un comportament responsabil față de resurse.


Let's Share & Care!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu