miercuri, 29 martie 2017

Ordine de zi bogată la întâlnirea Colegiului Prefectural


Miercuri, 29 martie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut loc întâlnirea lunară a Colegiului Prefectural.
În debutul ședinței, reprezentanții Asociației Rotaract Club TEAM Baia Mare au prezentat proiectul“Donează sânge, salvează vieți”, în speranța că cei prezenți, sau alți colegi din instituțiile pe care ei le reprezintă, vor recurge la donarea de sânge în scop umanitar. Reamintim că în data de 22 martie prefectul Sebastian Mihai Lupuț și reprezentanții asociației au semnat un protocol de colaborare în scopul susținerii acestui proiect.
Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a prezentat Planul de acțiuni pentru realizarea în județul Maramureș, în anul 2017, a obiectivelor cuprinse în Programul de guvernare 2017-2020. Planul cuprinde 19 capitole și 577 de acțiuni importante și urmează a fi aplicat în cursul acestui an.
Un alt material prezentat de prefectul Sebastian Mihai Lupuț este Raportul privind evaluarea activității Instituției Prefectului – Județul Maramureș pe anul 2016, care cuprinde toate realizările compartimentelor și serviciilor acestei instituții. Raportul este publicat pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Maramureș,http://prefecturamaramures.ro
De asemenea, Instituția Prefectului a realizat un material care cuprinde lucrările de investiții mai importante și proiectele prioritare în anul 2017. Printre capitolele cuprinse se numără: infrastructura rutieră, investițiile care cuprind obiective critice pe apele județului Maramureș, investiții în lucrări de ecologizare, investiții în turism. Un capitol special este rezervat Centenarului Marii Uniri și al încheierii Primului Război Mondial, eveniment pentru care județul Maramureș a propus Guvernului 9 proiecte, dintre care două aparțin Instituției Prefectului. Materialul este publicat pe site.
În continuare, Dragoș Năcuță, inspector șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș, a prezentat raportul de activitate al instituției pe anul 2016. În domeniul sănătății și securității în muncă, ITM Maramureș a controlat 1476 unități, fiind aplicate 1880 sancțiuni contravenționale, dintre care 81 de amenzi. Au fost depistați 30 de angajatori care practicau munca fără forme legale, la care lucrau fără contract individual de muncă 42 de persoane.
Marius Pop, director executiv adjunct al Direcției Județene de Statistică Maramureș, a prezentat Raportul asupra stării economice și sociale a județului Maramureș pe anul 2016. La nivelul județului Maramureș, Produsul Intern Brut se ridică la suma de 10893,6 milioane lei, situând județul pe locul 3 în regiunea de Nord-Vest și pe locul 20 în ierarhia tuturor județelor țării. PIB-ul pe locuitor este de 23098,5 lei în județul Maramureș, fapt care situează județul pe locul 25 pe țară și pe ultimul loc în regiune.
          În final, Sorin Marius Pop, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Maramureș, a prezentat stadiul depunerii de proiecte și a absorbției din FEADR prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 la nivelul județului Maramureș. Astfel, în ceea ce privește proiectele pe tranziție (în derulare), numărul acestora este de 772, valoarea eligibilă, rămasă în derulare, de 8.108.777 euro, din care rest de plată 6.100.008 euro.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu