joi, 30 martie 2017

FIFA a prezentat planul privind formatul de calificare la Campionatul Mondial din 2026

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a prezentat, joi, propunerea pentru formatul de calificare la Campionatul Mondial din 2026, la care vor participa 48 de echipe naţionale, notează Reuters.
Pentru naţionalele din Europa au fost alocate 16 locuri, Africa va avea 9, Asia 8, America de Sud 6, CONCACAF (America de Nord, America Centrală şi Caraibe) 6, iar Oceania ar urma să primească un loc garantat. Ţara gazdă se va califica automat, iar locul ei va fi retras din alocarea pentru confederaţia respectivă.
 FIFA propune un play-off de calificare cu şase echipe pentru a decide ultimele două locuri la turneul final din 2026. Acest play-off ar urma să aibă loc în ţara care găzduieşte Mondialul şi ar include câte o echipă din fiecare confederaţie, cu excepţia celei europene, la care se adaugă o echipă aflată pe acelaşi continent cu ţara organizatoare.
 În prezent, în formatul cu 32 de echipe la Campionatul Mondial, Europa are 13 locuri, Africa 5, Asia 4 sau 5, America de Sud 4 sau 5, CONCACAF 3 sau 4, iar Oceania 0 sau 1.
 Recomandările prezentate joi vor fi votate în următoarea adunare a Consiliului FIFA, care va avea loc pe 9 mai, în Bahrain. În luna ianuarie, membrii FIFA au votat pentru extinderea formatului Campionatului Mondial, de la 32 la 48 de echipe, începând cu ediţia din 2026.

                                                            Cristi SOMESAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu