vineri, 24 martie 2017

Mesajul prefectului Sebastian Mihai Lupuț cu ocazia Zilei Poliției Române


Ziua Poliției Române și aniversarea a 195 de ani de atestare documentară a acestei instituții este, cu siguranță, un prilej de bucurie, dar și de reflecție. O asemenea tradiție obligă polițiștii la mai multă seriozitate, la o mai mare apropiere de cetățean, la mai mult profesionalism. Doar printr-o autoexigență crescută, Poliția Română va deveni și mai respectată de populație, iar imaginea sa va fi din ce în ce mai bună.
Rolul polițiștilor este unul esențial, întrucât ei sunt primii care aplică legea și veghează la respectarea ei. Poate că asta nu-i face întotdeauna plăcuți în ochii unora, însă marea majoritate a populației, cea cinstită, va aprecia mereu atunci când legea este aplicată corect. Nu de puține ori, în misiunile lor, polițiștii se supun pericolelor, își riscă integritatea fizică. Nu de puține ori, ei lucrează peste program, își neglijează familiile, din pasiune pentru profesia lor. Pentru aceste lucruri, polițiștii trebuie apreciați și respectați.
Un polițist bun nu va eluda niciodată legea și nu va închide ochii în fața nedreptăților. Un polițist bun va vorbi întotdeauna respectuos cu cetățenii și va face tot ceea ce îi intră în atribuții pentru a-i ajuta. Am convingerea că în județul Maramureș lucrează o mulțime de polițiști buni.
De ziua lor, le urez polițiștilor maramureșeni să nu fie niciodată mulțumiți de ei înșiși, să își dorească mereu să fie mai buni, să învețe, să se perfecționeze. Le doresc, de asemenea, ca timpul petrecut la serviciu să nu li se pară o corvoadă, iar profesia și pasiunea să se confunde. La mulți ani!

Prefect,
Sebastian Mihai LUPUȚ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu