joi, 30 martie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Asistența medicală, temă de discuție la întâlnirea Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice


 Joi, 30 martie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut loc întâlnirea Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, a cărei temă a fost Îmbunătățirea asistenței medicale pentru persoanele vârstnice”.
În cadrul întâlnirii, Ștefan Lupșa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, a reiterat ideea distribuției gratuite către pensionari, pe bază de rețetă, a medicamentelor din farmacii care se apropie de termenul de expirare. Dr. Lazăr Dan, medic-șef la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Maramureș, a arătat că acest deziderat ar fi greu de îndeplinit, atâta vreme cât nu există cadrul legislativ necesar.
De asemenea, Ștefan Lupșa a subliniat necesitatea dezvoltării domeniului îngrijirilor socio-medicale la domiciliu, pe bază de anchete sociale, aceasta fiind o soluție alternativă și de preferat, față de casele de bătrâni. Dr. Rareș Pop, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Maramureș, a amintit faptul că în unitățile administrativ-teritoriale își desfășoară activitatea asistenții comunitari, care ar trebui să aibă o evidență clară a bătrânilor singuri, cu diagnosticele lor și tratamentul prescris de medic, astfel încât aceștia să fie ajutați.
Subprefectul Gavriș Ardelean, cel care a condus ședința, s-a interesat despre evoluția stării de sănătate a maramureșenilor, iar răspunsul primit a fost că nevoia de servicii medicale este din ce în ce mai mare, întrucât populația îmbătrânește de la un an la altul, iar sumele care se cheltuie cu asigurările de sănătate sunt tot mai însemnate.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu