miercuri, 15 noiembrie 2023

Gheorghe Gheorghiu- o toamnă cu daruri de suflet pentru românii din Montreal!-2 spectacole ''Mai lasă-mă să te iubesc''

 


Răspunzând invitației  editurii  Globart Universum și Universum Vip Studios,  talentatul artist Gheorghe Gheorghiu a susținut la Montreal  în această toamnă două spectacole  de mare sensibilitate artistică, ce au purtat  denumirea  unuia dintre șlagărele  sale:  MAI LASĂ-MĂ SĂ TE IUBESC! Ambele spectacole  au îmbinat poezia cu muzica  având la  bază o frumoasă  colaborare a maestrul Gheorghe Gheorghiu cu poeta MIHAELA CD și  având invitați artiști și poeți din Montreal: artista Catalina Mirica, baritonul Dan Zamfirescu , solista  Ecaterina  Băjenaru , poeta Alexandrina Iurcu Bălan și poetul  Cristian Chistrugă

Cele două spectacole ''Mai lasă-mă să te iubesc '' aflate  la o săptămână distantă, au oferit publicului montrealez ocazia de a petrece  momente de neuitat în compania trubadurului iubirii,  în  două locații diferite, primul  la Domeniul Roman din Berthierville ( 28 octombrie 2023) și  al doilea la sala festivă a bisericii Sf Dimitrie cel nou din Montreal (4 noiembrie 2023)

Cu  un program artistic amplu și variat, prezentat de Johnny Ciatlos Deak , realizatorul emisiunii Salut Românesc din Montreal, cele două reprezentații  s-au bucurat de un mare succes demonstrând  încă o dată ca publicul romano-montrealez  iubește muzica de calitate, poezia și actul artistic în sine, răsplătind artiștii  cu generoase aplauze. 

Evenimentul de înaltă ținută artistică ''Mai lasă-mă să te iubesc'', desfășurat la Domeniul Roman în 28 octombrie 2023 a cuprins în prima parte și  lansarea  romanului ''Femeia care a uitat să mai plângă'' a scriitoarei Mihaela CD. E vorba despre o fascinantă poveste de viată care  te absoarbe  încă de la primele pagini si  care a primit din partea criticii literare numai aprecieri la superlativ.

Invitații au fost așteptați  la intrare cu pahare de șampanie și cărți. Fiindcă in Romania a fost lansată  de curând o carte despre scriitoarea MIHAELA CD, scrisă de președintele Ligii Scriitorilor Români, domnul Al Florin Tene,  cu ocazia acestui eveniment  cartea cu titlul:  ''Mihaela CD și opera sa în opinia  criticului literar Al Florin Tene'', a fost oferită doritorilor alături de noul  roman al autoarei. 

In deschiderea  programului  prezentatorul  Johnny Ciatlos Deak  a adus mulțumiri maestrului GHEORGHE GHEORGHIU sosit special din România pentru acest eveniment iar publicul  entuziasmat l-a primit cu ropote de aplauze. 

Prima parte a programului  a cuprins scurte luări de cuvânt, prezentări ale cărții lansate, recitări  de poezie în interpretarea  poetelor  Alexandrina Iurcu Bălan si Mihaela CD, intercalate cu momente de muzică clasică în  interpretarea  baritonului Dan Zamfirescu și  muzică ușoară în interpretarea tinerei artiste Ecaterina Băjenaru, o adolescenta de 15 ani cu o  voce impresionantǎ.  Momentul mult așteptat  al serii a fost  evident recitalul maestrului Gheorghe Gheorghiu   care a fost gustat  pe deplin de public și răsplătit cu  aplauze furtunoase și ovații. 

După servirea tortului înfățișând imaginea cărții lansate, s-au ciocnit pahare de șampanie, s-au dat autografe, s-au făcut poze  și s-au schimbat impresii.

Aceeași atmosferă de prietenie și iubire a caracterizat  și cea de a doua  parte  a  programului care  a continuat cu multa muzică, dans și voie bună, artiștii  Dan Zamfirescu, Ecaterina Băjenaru și  Cătălina Mirică oferind publicului momente  de bucurie. Apoi a urmat trubadurul iubirii, veșnicul romantic  îndrăgostit care i-a incantat pe cei prezenți cu un recital de zile mari, interpretând melodii mai vechi și mai noi. Șlagărele sale au invadat atmosfera  Domeniului Roman, publicul cântând  alături de artist:"Unde dragoste nu e,nimic nu e''! ''Mă gândesc la tine'', ''Doi ochi căprui caut și acum'', ''Eu sunt nebunul care te iubește'', ''Și cât te-am iubit'', ''Visul meu'', ''O iubire-ți schimbă viața'', ''Steaua mea'', ''Prima iubire'', ''Ultimul tren'', ''Mai lasa-ma sa te iubesc'', ''Îndrăgostește-mă de tine''' etc 

Dansul  și veselia  au continuat până târziu, când,  stelele nopții strălucind pe bolta cerului ne murmurau noapte bună...

 După o săptămână  de relaxare petrecută cu prietenii din Montreal, timp în care ecourile primului spectacol nu au încetat sa apară, în sâmbăta care a urmat, adică în 4 noiembrie 2023 a avut loc cea de-a doua reprezentație a spectacolului cu același titlu  ''Mai lasă-mă să te iubesc'' de această dată un spectacol în sala festivă a bisericii ortodoxe romane Sf Dimitrie cel Nou din Montreal, o sală imensă, cu o scena amplă și primitoare. 

Bucuria reîntâlnirii  cu publicul romano-montrealez a fost evidentă, mărturie fiind zecile de poze, autografele și aplauzele generoase primite de inegalabilul Gheorghe Gheorghiu alături de invitații săi: poeta Mihaela CD, poetul Cristian Chistruga,  artistii: Ecaterina Bǎjenaru, Cătălina Mirică și baritonul și actorul Dan Zamfirescu. Spectacolul a fost prezentat  de același  prezentator  Johnny Ciatlos Deak  care  la finalul spectacolului  i-a inmanat  maestrului Gheorghiu  Diploma de Excelentǎ pentru  promovarea culturii și  graiului românesc în lume, din partea editurii Globart Universum și a  revistei de culturǎ, literaturǎ ṣi artǎ  Poezii pentru sufletul meu. 

Publicul a fost entuziasmat aplaudând cu frenezie fiecare moment artistic prezentat  pe scenǎ  iar atunci când  au fost invitați  la dans de  maestrul Gheorghe Gheorghiu  au  încins o horǎ  imediat, fără a sta  pe gânduri.  Atmosfera  superbǎ creatǎ  a învăluit în magie întreaga sala care  aplauda și cânta la unison.O seara minunatǎ, un  eveniment  de excepție pe care-l vom purta in suflet cu dorinta revederii in anul  care urmeazǎ cǎci indiferent ce  vremuri trǎim,  avem nevoie de iubire, avem nevoie de muzicǎ, avem nevoie de poezie în suflet. 

 

Johnny Ciatloṣ Deak 




 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu