Pentru mine, bucuria cărții, împărtășită cu cei dragi nu are limite. Am așteptat cu răbdare lansarea celor patru cărți, scrise cu sufletul, pentru suflet! Bucuria trebuie împărtășită și împărțită cu cei dragi.
Oamenii care au ceva de spus, mai devreme sau mai târziu, se întâlnesc, se descoperă și se bucură unii de alții.
Așa încât, am avut și avem suficiente motive să ne bucurăm de lumina cărților, să ne bucurăm că Doamne, Doamne ne apără și ne-a prilejuit, într-o lume bulversată de întrebări și de provocări, o întâlnire memorabilă. Au spus-o cei prezenți, nu o spun eu. Eu mulțumesc pentru cuvintele frumoase, pentru flori, pentru prezență, pentru prietenie.
Omul nu se naște la întâmplare și nu trebuie să trăiască la întâmplare. Am învățat asta de-a lungul vieții. Iar anul acesta și cel care a trecut au adus în viața noastră lucruri pe care nu le bănuiam. Și din care am avut și avem de învățat. Viața este asemeni unui râu. Nu există o matcă prestabilită, chiar dacă tot ce experimentăm pare că a mai fost experimentat anterior.
Ca să poți curge frumos prin viață este nevoie să fii prezent, conștient și asumat în tot ceea ce faci.
Mulțumesc Multicultural Business Institute, Academia Elitelor, Modelelor și Valorilor, Institutul pentru Dezvoltare Umană și Comunitară, mulțumesc Alexandra Cotae, mulțumesc Dana Coza. Împreună, am realizat un parteneriat reprezentând o veritabilă tribună pusă la dispoziția cititorilor, care au nevoie de modele, de valori, pentru a dezvolta propria identitate, a învăța să trăiască în armoni și comuniune.
Apoi, trebuie să-i mulțumesc domnului Daniel Metz, și NTT Data, Cluj-Napoca, un om cu viziune, care sprijină educația și valorile pe care doar aceasta le oferă comunității.
Apoi, mulțumirile se îndreaptă spre TLPlus, care mi-a oferit spațiu de emisie, neîngrădindu-mă în vreun fel.
Mulțumirile se îndreaptă apoi spre cei cu care am dialogat, întrebând și provocând. Când am făcut corectura cărților am realizat câte idei valoroase sunt, câte lecții învățate și pe care mai trebuie să le învățăm.
Jorge Luis Borges spunea că întotdeauna și-a imaginat Paradisul ca fiind un fel de bibliotecă. Iar Mason Cooley afirma că lectura ne oferă destinații unde putem merge chiar dacă trebuie să rămânem acolo unde suntem. Cine spune că are o singură viață de trăit acela nu știe cum se citește o carte și câte învață dintr-o carte.
Mulțumesc vorbitorilor, ce cuvinte!, ce lumină!
Aș avea atâtea de spus! Despre cum s-au scris aceste cărți, despre timpul scurt în care au apărut, despre ideile din cărți, despre povești de viață și povești vindecătoare, despre tipare de gândire și experiențe transcontinentale, despre stresul vieții și terapia prin lectură, despre oameni și vremuri, despre lumea de mâine și omul viitorului, despre culorile iubirii... despre starea de bine, limba română și iubirea de Eminescu, despre creație și valoare dincolo de gen, despre rușinea și psihologia omului... Despre omul bun și valorile sale: credinţă, demnitate, cinste, bunătate, generozitate, omenie, încredere, prietenie, modestie, adevăr, discernământ, respect, integritate, bucurie, echilibru, comuniune, noblețe, simplitate şi multe altele.
Simboluri ale devenirii umane, într-un atelier de creat oameni frumoși și conștienți, un caleidoscop din viață și destin, descoperind orizonturi interioare.
Vine o vreme în care înveți că orice lucru care ți se întâmplă este o lecție de care ai avut nevoie, sau vei avea nevoie. E important să privești viața direct în față, să-ți amintești mereu că unica persoană care va fi cu tine toată viața ești tu. Dar nu poți trăi fără cei din jurul tău.
Vă mulțumesc și vă iubesc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu