sâmbătă, 24 februarie 2024

Episcopia Maramureșului i-a conferit preotului și profesorului clujean Radu Preda Ordinul „Crucea Nicolae Steinhardt”

 

Preasfințitul Părinte Iustin i-a oferit marți Ordinul „Crucea Nicolae Steinhardt”, cea mai înaltă distincție culturală a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, preotului Radu Preda, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, scrie Basilica.

Distincția i-a fost oferită la finalul conferinței „Cui predicăm? Scurt portret social-teologic al timpului nostru”, susținută marți de pr. Radu Preda în cadrul consfătuirii catehetice dedicată preoților din eparhie care desfășoară activități cu tinerii.

Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată la Schitul „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Negrești-Oaș și a avut loc în sala de conferințe a Hotelului „Poezia” din oraș.

„Mulțumim părintelui Radu Preda pentru susținerea acestei conferințe deosebite, evocând și aspecte din timpul comunismului, momente din care avem cu toții câte ceva de învățat”, a transmis Preasfinția Sa.

„Suntem fericiți pentru că am pătimit, dar avem avantajul pentru că am trecut această etapă a comunismului, o ideologie care ne-a creat mari dificultăți. Pe de altă parte, globalismul, cu toată suita lui funebră, trebuie să îl respingem și să îi ferim pe copiii noștri din fața acestui curent al lumii de astăzi și de mâine”, a mai spus Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Consfătuirea catehetică a preoților care desfășoară activități cu tinerii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului are loc în perioada 19-21 februarie.

 

Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu