marți, 27 februarie 2024

Forica Bud: „ Regretăm plecarea distinsului scriitor Toma Gross Rocneanu!”

 


A plecat dintre noi un om iubitor de cultură, un om care a muncit din greu să își depășească limitele. A dorit din tot sufletul și a reușit ceea ce și-a propus: să devină scriitor și să facă parte din viața culturală băimăreană.

Toma Gross Rocneanu (18.11.1943-27.02.2024) a văzut lumina zilei în Rodna Veche, județul Bistriţa Năsăud. A absolvit Școala profesională și Școala tehnică de maiștri la „Grupul Școlar Minier” Baia Mare, ca apoi să devină maistru-pedagog la acest liceu. Din anul 2002, an în care s-a înființat Asociația Scriitorilor „Baia Mare”, s-a înscris în această asociație literară.

A fost un „Spinist” de bază din anul 2004, făcând parte din Clubul Epigramiştilor „Spinul”, iar în anul 2008 devine membru al Uniunii Epigramiştilor din România. A fost un bun coleg și om de bază al Cenaclului Scriitorilor din Maramureș, fiind unul din fotografii cenaclului.

 Toma Rocneanu a publicat: romane, volume de epigrame, proză scurtă și cărți de specialitate din domeniul tehnic. Este autorul multor articole în „De toate pentru noi”, la rubrica „Însemnări de scriitor”. A publicat în ziarul „Opinia”, în ziarul „Informația zilei de Maramureș” și în „Graiul Maramureșului”.

Toma Gross Rocneanu a fost și un dascăl priceput și iubit al „Grupului Școlar Miner Baia Mare. Din păcate, în ultimii ani nu a mai putut participa la întâlnirile cenacliere, dar a fost prezent în gândurile noastre. Regretăm plecarea distinsului scriitor Toma Gross Rocneanu și suntem alături de familia sa îndrăgită. Drum bun printre stele, Toma Rocneanu! Dumnezeu să te odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei! Odihnă și veșnică pomenire!

Colectivul Cenaclului Scriitorilor din Maramureș.





Foto: Gelu Dragoș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu