joi, 29 februarie 2024

Asta-i lipsește Moldovei! Lui Dănileț i-ar sta bine lângă Maia Sandu!


Pensionarea din magistratură la doar 48 de ani a readus în discuție zvonul că Vasilică Dănileț ar putea fi numit procuror general al Republicii Moldova.

Scenariul în care Vasilică Cristian Dănileț ar fi devenit procuror general s-a discutat mai intens după preluarea funcției de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei de către Anca Dragu, senator USR, pe 22 decembrie 2023.
În perioada în care magistratul cerea CSM să-i aprobe demisia din magistratură, la Chișinău se derula procedura de numire a unui procuror general.
Alexandr Stoianoglo fusese suspendat din funcție, demis prin decret prezidențial al Maiei Sandu, astfel că s-a organizat un concurs pentru un succesor. Doar că pe 29 decembrie se încheiase etapa de depunere a dosarelor, iar Dănileț nu figura.
O decizia luată miercuri schimbă însă datele problemei. În cadrul ședinței din 28 februarie, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a revocat hotărârea din 22 februarie privind rezultatele probei de interviu.
Astfel, concursul a fost încetat, „cu inițierea ulterioară a unui nou concurs”.
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a revocat hotărârea din 22 februarie privind rezultatele probei de interviu din cadrul concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, „în legătură cu faptele survenite ulterior și pentru a nu periclita interesul public”, se arată în anunț.

Gr. CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu