joi, 29 februarie 2024

Am gândit să ies din viața literară

 


Am gândit să ies din viața literară... Sunt un luptător! Până acum, am demonstrat că pot "lupta" cu maeștrii poeziei de azi. Dar sunt scârbit de ceea ce se întâmplă. Nu spun mai mult...Voi posta numai anunțuri pentru și despre revistă.

De mâine, intrăm în luna Martie și la începutul lunii Aprilie va fi tipărită revista "Contrast literar". Se pare că nu am făcut bine, luând decizia ca revista să apară înainte de Crăciun și nu în Ianuarie când trebuia să o tipărim.
Între timp, am avut "contre" cu unii colaboratori ai revistei, dintre cei care au trimis materiale pentru numărul 12 al revistei.
Cineva îmi spunea că nu am voie să îi umblu în text (mă refer la corectarea materialului), deși trebuiau făcute corecturile, chiar i-am arătat greșelile din text, trimițându-i-le pe mail. M-a întrebat: "Dar, la editură, nu se corectează?". I-am explicat că această "operație" fac, dar nu mă lasă!...
Altcineva spunea că nu îi place gerunziul în poezie, deși, în situația dată, trebuia introdus în corectura pe care i-o făcusem pe text.
Un altul spunea că îi schimb sensul ideii dacă îi fac corecturi.
Altcineva m-a pus într-o situație neplăcută, pentru Domnia sa, atunci când am cerut să trimită materialele corectate, cu diacritice.
Mi-a spus: "Dacă vi le trimit așa, să-mi plătiți drepturi de autor!".
Am dat un răspuns simplu, așa cum sunt ca om...
- Când ați trimis materialul, v-am spus că nu avem bani să plătim, dar vă trimitem câte două exemplare prin Fan Curier, transportul suportat de editură, ceea ce reprezintă bani. De fapt a mai publicat poezie într-un număr anterior
Publicarea materialului acestui autor rămas în "coadă de pește".
Nu pentru a mă lăuda, sau pentru a mă învinui, îi rog pe aceia cărora le-am corectat creațiile, să spună dacă le-am schimbat sensul poeziilor, al prozelor...
MĂ ROG, SĂ AVEȚI SĂNĂTATE ȘI ZILE FRUMOASE!

George TEI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu