duminică, 25 februarie 2024

Vasile Bănescu nu are liniște de la IPS Teodosie: Demonul trufiei, al iubirii de stăpânire și al grăirii mincinoase în deșert este cumplit!

Arhiepiscopia Tomisului prin IPS Teodosie a emis un ordin prin care instituie perioadă de post între 26 – 28 februarie  2024 şi a precizat că în această perioadă clericii vor oficia în biserici şi mănăstiri Acatistul Bunei Vestiri şi Acatistul Sfântului Apostol Andrei, măsuri luate pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, susține că postul e eficient atunci când e folosit în „armelor și munițiilor pocăinței” – precizări făcute de Bănescu, chiar dacă numele lui ÎPS Teodosie nu este menționat explicit în mesajul acestuia. ÎPS Teodosie și Vasile Bănescu sunt deja într-un conflict deschis de mai mult timp.

„’Acest neam de demoni nu iese (din unii) decât cu rugăciune şi post’ – Evanghelia după Matei, cap. 17

Post și rugăciune. Dar nu doar trei zile. Demonul trufiei, al iubirii de stăpânire și al grăirii mincinoase în deșert este cumplit. El se poate manifesta inclusiv prin încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața acesteia și a societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică.

Postul și rugăciunea sunt arme redutabile și foarte eficace împotriva demonilor care ne chinuie. Cu minima condiție de a le folosi exclusiv în registrul corect al armelor și munițiilor pocăinței, nu în cel greșit al asaltului asupra rațiunii, adevărului și bunului-simt”, a spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, pe pagina sa de Facebook.

 

Sursa: NN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu