sâmbătă, 24 martie 2012

MANIFEST PENTRU VIAŢĂ

Organizaţiile Pro-vita și Culte Creștine de Confesiuni Diverse organizează azi, 24 martie, o nouă ediție a „Marşului pentru Viaţă”. Pentru prima dată acest eveniment are o amploare națională, urmând să se desfășoare simultan în circa 20 de orașe ale României. Scopul „Marșului pentru Viață” este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii.
Scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin restricţionarea/oprirea avorturilor.În timpul marșului va fi lansat un Manifest adresat societății şi clasei politice. Prin acesta se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială. Pe site-ul www.marsulpentruviata.ro aflati toate orasele care se vor ralia acestui demers.
Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii, România a pierdut, numeric, patru milioane de locuitori, iar populația a îmbătrânit vizibil. Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor din 1990.
Pierderile sunt inestimabile, spun specialiştii, şi ele afectează deja toate aspectele vieții, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele de pensii sau asigurări de sănătate și până la puterea creativă a neamului nostru. În viitor, România va depinde în mare parte de imigrație, pentru a putea exista în continuare.
„Marşul pentru Viaţă” urmează tradiția internațională din mari metropole ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles şi Budapesta.
MANIFEST PENTRU VIAŢĂ
„Marșul pentru Viață” are loc anual cu scopul afirmării dreptului la viață al tuturor persoanelor începând de la momentul concepției. Noi, participanții, ne adresăm prin acest MANIFEST tuturor celor care doresc o schimbare morală
Printre principalele cerinte sunt urmatoarele:
Stoparea genocidului avortului, care durează de 55 de ani și a înregistrat OFICIAL mai mult de 22.000.000 de victime. Noi înșine suntem supraviețuitori ai legalizării avortului în România, în 1957.
Oferirea de alternative la avort prin susținerea femeilor în dificultate, prin încurajarea economică a natalității și prin încurajarea adopției. Sprijinirea familiilor cu copii cu afecțiuni genetice și congenitale.
Cercetarea consecințelor celor aproape 55 de ani de avort legal în România, prin investigarea riguroasă a efectelor avortului asupra femeii (cancere, infertilitate, afecțiuni psihice) și familiei.
Informarea, prin campanii publice, asupra consecințelor nefaste ale avortului și utilizării contraceptivelor.
Recunoașterea fătului ca al doilea pacient și introducerea terapiei fetale pentru înlocuirea eugenismului și a eutanasierii prenatale a copiilor cu afecțiuni genetice.
Cercetarea adevăratelor cauze ale infertilității în România și introducerea alternativelor etice la fertilizarea in vitro. Monitorizarea strictă a clinicilor care efectuează fertilizări in vitro și încetarea finanțării acestora din fonduri publice.
Stăvilirea falsei „educații sexuale”, care instigă la promiscuitate și conduce la creșterea avorturilor și sarcinilor la adolescente. Promovarea unei educații bazate pe formarea caracterului și încurajarea castității. Recunoașterea reală a rolului primordial al părinților în educația copiilor lor.
Interzicerea promovării culturii pornografice.
Susținerea de către toți cetățenii responsabili a politicienilor favorabili unei culturi a vieții.
Colaborarea tuturor forțelor pro-vita din România.
“Criza economică, cea politică și cea demografică sunt doar consecințe ale profundei crize morale. Aceasta este adevăratul pericol la adresa societății și împotriva acesteia trebuie să ne îndreptăm cu prioritate” spun organizatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu