sâmbătă, 24 martie 2012

Băsescu tot mai izolat, face pe purtătorul de cuvânt al Parchetului General


 Niciodată nu o să mă plictisesc în scumpa mea ţărişoară. Acum, după schimbarea guvernului Boc, după greva parlamentară a opoziţiei, după protestele din Piaţa Universităţii, iată că alte scandaluri apar în mass media românească, alte scandaluri se întrevăd la orizont înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale.
  Aş începe cu arbitrajul românesc, unde trei arbitri sunt consideraţi „oamenii de casă” ai CFR-ului, printre care şi arbitrul FIFA Cristi Balaj. Vorbe de ocară trimise de patronii pe care îi iau gura pe dinainte şi care nu păţesc nimic chiar dacă jignesc, spun minciuni şi aberaţii nesusţinute cu dovezi. Şi curios lucru, Federaţia de fotbal sau Liga lui Mitică de la brutărie, tac chitic! Doar preşedintele arbitrajului românesc Ioan Crăciunescu ce mai sare în apărarea arbitrilor. Interesant e faptul că aceştia patroni nu văd cât de rău joacă echipele lor, cât de inconstante în evoluţie sunt, cât de slabi pregătiţi tactic, tehnic şi fizic jucători au în loturile lor.
    Am lăsat intenţionat la urmă „cazul Boldea” deoarece deja este un caz internaţional. Tipul este acuzat de multe fapte grave, cum ar fi spălare de bani, crimă organizată, fals în înscrisuri oficiale, este bine merci în ...Congo. Înainte de a i se da mandat de arestare, parlamentarul portocaliu s-a suit într-un autocar, a plecat la Istanbul în Turcia, de acolo cu avionul la Nairobi în Kenya şi din nou cu un avion de linie într-o superbă staţiune kenyană unde face scufundări! Poate că se pregăteşte fizic şi sufleteşte pentru atunci când va fi încarcerat în România. Curios mi se pare uşurinţa cu care se poate plimba acest infractor, dintr-un capăt în altul a lumii, fără ca serviciile secrete să ia o măsură de precauţie în cazul lui. Chestia cu „aruncatul pisicii moarte” de la o instituţie la alta mi se pare ca o joacă de copii de grădiniţă. Într-o ţară normală, europeană cu adevărat trebuiau depuse demisiile de onoare pe biroul preşedintelui ţării a cel puţin trei oameni cu înalte responsabilităţi în domeniu...
   Între timp Boldea vorbeşte cu colegii de la Gândul şi ne transmite românilor, aşa ca să ne ofticăm noi, că el este super O.K. în Congo şi va veni când îşi va termina vacanţa, safari-ul sau ştiu eu ce mai face el printre africani şi africance! Că de ideii nu duce lipsă domnul avocat!
  Şi că tot am vorbit de preşedinte să spunem că nu avea nici un drept să afirme că „pe Boldea o să-l scoatem şi din gaură de şarpe şi va fi adus în România”(mai ales după cazul Haysam) şi că dânsul prin aceste afirmaţii denotă că nu-şi cunoaşte atribuţiile de preşedinte, că prea se crede şi şeful S.R.I-ului, şi procurorul general al României, şi şeful Poliţiei Române, şi purtătorul de cuvânt al guvernului, şi preşedintele PDL Galaţi, şi ministrul telecomunicaţiilor, etc.
   Bine ar fi să fie doar preşedintele tuturor românilor, să-i reprezinte cu cinste atât în ţară cât şi peste hotare în vizitele pe care le intreprinde. Din acest punct de vedere Nicolae Ceauşescu i-a surclasat pe toţi trei foştii preşedinţi care au urmat după el la Cotroceni, în special pe ultimul care nu este invitat nici măcar în...Congo! Acolo unde se spune că este acum Boldea...

                                                                                                      Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu