vineri, 30 martie 2012

ŞCOALA ALTFEL


 Această săptămână numită de către MECTS „Şcoala Altfel” va începe în 2 aprilie şi anunţă un altfel de orar pentru elevii şi cadrele didactice din ţara noastră. În cadrul acestei săptămâni vor fi organizate activităţi extracurriculare şi extraşcolare derulate conform unui orar special elaborat de fiecare unitate de învăţământ şi aprobat în prealabil de către Inspectoratele şcolare.
     Dascălii sunt de părere că elevii nu ar trebui să confunde această săptămână „Şcoala altfel” cu o săptămână de vacanţă deoarece sunt lucruri practice care se pot derula în aceste cinci zile premergătoare vacanţei de Paşte, cum ar fi: plantarea de pomi fructiferi, vizionarea unor filme documentare, vizite la muzee sau participarea cu programe artistice, pachete cu alimente şi lucruşoare confecţionate de elevi la case de bătrâni, participarea la întreceri sportive (şah, badminton, remi, tenis de masă, volei, handbal, tenis de câmp, fotbal, etc), la diferite ateliere organizate în şcoli sau în parteneriat cu alte instituţii de cultură şi nu numai, vizitarea unor case memoriale, etc. 
     În final, totul depinde de modul cum au pregătit, fiecare şcoală în parte, această săptămână „altfel”, desfăşurată în premieră în România. Concluziile le vor trage în final părinţii şi copiii acestora...

                                                                        Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu