miercuri, 28 noiembrie 2012

Salvarea Spitalului de Recuperare Borşa va veni din partea Ministerului Sănătăţii - După care va putea fi preluat de autoritatea locală !


Spitalul de Recuperare Borşa este sub directa subordine a Ministerului Sănătăţii. Dacă până acum nu s-a pus un accent deosebit pe această unitate, situaţia se va schimba radical. În nicio ţară din Uniunea Europeană pacienţii nu sunt nevoiţi să îşi aducă de acasă calorifere electrice sau alte aparate, pentru a putea să se încălzească pe perioada spitalizării. Nici la asigurarea medicamentelor sau a materialelor sanitare, situaţia nu este mai bună. Sistemul medical are nevoie de o radiografie şi o resuscitare, care se poate face doar prin adoptarea Legii Sănătăţii. Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru dialog social, a discutat cu dr. Raed Arafat, Ministrul Sănătăţii, toate aceste aspecte care la ora actuală se resimt în mai toate spitalele din România.
Clădirea Spitalului de Recuperare Borşa trebuie reabilitată din punct de vedere termic şi dotată cu o centrală termică ecologică, pe baza de peleţi. Cu siguranţă, odată făcute aceste lucrări, gradul de confort al pacienţilor va creşte considerabil. Recunoscut ca unul dintre cele mai mari spitale de recuperare din nordul ţării, unitatea este renumită pentru rezultatele deosebite pe care le are în tratarea, pe baza procedurilor naturale de recuperare, a pacienţilor cu afecţiuni neuromotorii. După ce mare parte a problemelor de aici vor fi rezolvate, Ministerul Sănătăţii va aproba preluarea spitalului de către autorităţile locale.
„Voi susţine acest demers, însă sunt ferm convins că salvarea Spitalului de Recuperare Borşa poate veni doar de la Ministerul Sănătăţii. După ce primii paşi vor fi finalizaţi, administraţia locală va putea să se angajeze în preluarea şi sprijinirea unităţii. Cu siguranţă se vor putea aloca sume pentru întreţinere, pentru plata unor facturi curente şi, de ce nu, în atragerea fondurilor din parteneriate publice - private. Astfel de investiţii sunt necesare şi în bazele de tratament Stibina şi Cascada. Nu avem dreptul să le mai lăsăm în paragină. Acestea au capacitatea de a găzdui turişti. Sunt amplasate la baza pârtiei de schi. Tratamentele naturale, mofetele, vor fi punctele forte care vor aduce turişti din toate colţurile ţării şi din  străinătate, aici în Borşa”, subliniază demnitarul.
Cu siguranţă, Borşa va putea concura cu oricare altă zonă turistică din Uniunea Europeană. Turismul medical este la mare căutare în rândul pacienţilor de pretutindeni.

                                              Publicat de LIVIU MARIAN POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu