vineri, 23 noiembrie 2012

„Steluţa” lui Gigi Becali a fost „măcelărită“ de Stuttgart pe Naţional Arena!


Steaua Bucureşti, fostă câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986 (O, tempora!) a suferit cea mai grea înfrângere, acasă, în cupele europene, "depăşind" acel 1-4 cu Real Madrid din 2006. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf a fost umilită, şi-a distrus golaverajul, şi va merge la Copenhaga, tremurând pentru o calificare care, la un moment dat, părea o formalitate. Că aşa-i fotbalistul român, n-are mentalitate sănătoasă!
Ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să se îndeplinească! După luni de zile în care, după meciuri, a urlat cât l-au ţinut plămânii: „Aduceţi-ne echipe cu care să ne batem, că nu mai avem cu cine", lui Gigi Becali i s-a îndeplinit dorinţa! Jiji, de bun simţ ai auzit mata?! Tare mă tem că aşa o să păţească USL-ul în 9 decembrie ca Steaua aseară! De ce spun asta?! Pentru că aceştia se laudă cu un procent de peste 60% că va obţine USL-ul! Domnilor politicieni din alianţă înseamnă că nu cunoaşteţi deloc electoratul român! Revin la lăudărosul de "Jiji" şi jucăria lui, Steluţa: când a întâlnit o echipă adevărată, nu una cu nume de detergent, gen Molde, Steaua a fost depăşită total. Umilită pur şi simplu! Eu dacă aş fi în postura lui Meme Stoica mi-aş face bagajele şi m-aş duce acasă în Galaţi dar pentru asta îţi trebuie niscai caracter, dar de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!Şi, atenţie, Stuttgart nu e nicidecum una dintre forţele Bundesligii, ci ocupanta locului 12. Misiunea nemţilor a fost uşurată şi de aşezarea sinucigaşă a lui Reghecampf, un 3-4-3 de fiţe, a la Barcelona, care le-a permis oaspeţilor să demoleze mitul invincibilităţii Stelei în doar 31 de minute.
Japonezii au făcut legea pe teren
Nici n-a început bine meciul că Tătăruşanu, portarul alb-albaştrilor şi al echipei lui Piţurcă a şi scos balonul din plasă. "Valorosul" Gardoş l-a scăpat din marcaj pe Tasci, iar căpitanul a înscris, din plonjon, cu capul, după un corner bătut de Kuzmanovici (5). Peste şase minute, Okazaki l-a driblat în careu pe "magnificul" Chiricheş, a rămas faţă în faţă cu Tătăruşanu, a „înţepat" balonul cu şpiţul, însă mingea a trecut pe lângă poartă (11). O altă fază fixă, de această dată o lovitură liberă, a adus golul de 2-0. Harnik a înscris tot cu capul, după ce balonul centrat de acelaşi Kuzmanovici a traversat careul Stelei (18). Lumea a înţeles că va urma o seară catastrofală în minutul 23. Gol 100% japonez! O pasă de-a latul terenului dată de Okazaki l-a găsit pe Sakai, iar acesta a şutat din voleu, fără preluare, ridicând scorul la 3-0 pentru Stuttgart!
Părăsiţi de fani la 0-4!!!
Steaua a dat primul semn că şi ea se află pe teren abia în minutul 27. După o combinaţie subtilă în careu, Pintilii a tras mult peste transversală dintr-o poziţie ideală. „Obrăznicia" roş-albaştrilor a fost imediat taxată de nemţi cu încă un gol „Made in Japan".
Sakai a centrat de pe dreapta, iar Okazaki a „catapultat" mingea în poartă cu o altă lovitură de cap. Lumea a început să plece, iar Reghecampf s-a prins că e „groasă"! A renunţat la sistemul 3-4-3 şi a trecut la formula cu patru apărători. Modificarea tactică n-a dat roade. Steaua a scăpat miraculos de 5-0 după ce Tătăruşanu a scos, cu piciorul, un şut violent exact înainte de pauză.
Inevitabilul s-a produs la prima acţiune ofensivă a Stuttgart-ului în partea secundă. Harnik l-a depăşit clar pe Chiricheş, a intrat ca buldozerul în careu, a centrat, iar după erori comice în suprafaţa de pedeapsă, Okazaki a „rupt" plasa pentru 5-0.
„Arena Naţională" s-a mai golit, însă cei rămaşi şi-au încurajat admirabil favoriţii. Până la final, nemţii puteau să facă 6-0 de mai multe ori, au ratat, iar Mihai Costea a înscris golul de onoare într-o înfrângere jenantă. Ce se mai bucură acum fanii dinamovişti şi craioveni!
Cum se califică Steaua?
În ultima etapă, dacă Stuttgart va învinge Molde, atunci Steaua va tremura pentru calificare! La Copenhaga, o înfrângere cu 0-1 ar elimina Steaua din cupele europene! Pentru a ajunge în primăvara Ligii Europa, roş-albaştrii pot pierde la un gol diferenţă, însă trebuie să marcheze.
Steaua Bucureşti - Stuttgart 1-5!
Tătăruşanu - Szukala, Chiricheş, Gardoş (Costea 32) - Chipciu, Bourceanu, Pintilii (Prepeliţă 58), Latovlevici - Ad. Popa, Rusescu, Tănase (Rocha 62). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Ulreich - Molinaro, Rodriguez, Tasci, Sakai (Rudiger 71) - Okazaki, Kuzmanovici, Kvist, Harnik (Traore 61) - Ibisevici, Gentner (Hajnal 46). Antrenor: Bruno Labbadia
Goluri: Costea 83 / Tasci 5, Harnik 18, Sakai 23, Okazaki 31, 55
Stadion: „Arena Naţională"
Arbitru: Michael Koukoulakis (Grecia)
Grupa E
Steaua - Stuttgart 1-5
Costea 83 / Tasci 5, Harnik 18, Sakai 23, Okazaki 31, 55
Molde - FC Copenhaga 1-2
Chima 61 / Santin 21 (pen.), Gislason 75
Clasament
1. Steaua 5 3 1 1 8-8 10
2. Stuttgart 5 2 2 1 9-5 8
3. FC Copenhaga 5 2 1 2 4-5 7
4. Molde 5 1 0 4 5-8 3
Ultimele meciuri (6 decembrie 2012): Stuttgart - Molde, FC Copenhaga – Steaua

                                                           Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu