sâmbătă, 23 mai 2015

Marele câştigător al Festivalul Naţional de Literatură „Armonii de primăvară” 2015 este Ioan Groşan


Sâmbătă, 23 mai, la Vișeu de Sus, director festival Anuţa Pop, s-a desfășurat festivitatea de premiere a scriitorilor participanți la concursul Festivalului Național de Literatură și Folclor "Armonii de primăvară", ediția a XXXVII-a. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Vișeu de Sus, Centrul Cultural-Social și Cenaclul Literar "Andrei Mureșanu" din localitate. Președintele juriului a fost scriitorul bistrițean Olimpiu Nușfelean. Marele premiu al festivalului i-a revenit prozatorului Ioan Groșan, pentru cartea "Lumea ca literatură. Amintiri" (Editura Polirom).
În cadrul manifestării a avut loc un minunat moment muzical cu: Patricia Borbely, Oana Andra Spanci şi Vlad Paşca la vioară, în regia prof. Adrian Ţineghe.
Duminică, 24 mai, s-a continuat cu parada portului popular şi un spectacol folcloric la care au participat cântăreţi şi ansambluri din: Alba, Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Mureş, Sălaj şi Maramureş.Seara a fost dedicată iubitorilor muzicii pop-rock, unde pe scenă a urcat membrii Trupei “Nordica”.
Informaţii furnizate de poetul Gavril Ciuban, membru USR.


                                                                                                 C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu