duminică, 2 august 2015

PRINŢESEA CU NUME DE FLOARE

    A fost odată ca niciodată…
            A fost odată o ţară cu oameni harnici şi inimoşi. Regele ei era un om înţelept, altruist, deşi era foarte tânăr.
            Vestea despre binecuvântările ce se vărsau peste acest colţ de rai din Carpaţi, a trezit invidie în multe inimi haine. Auzi şi zmeul cel rău şi se gândi să facă ceva ca ţara să ajungă la picioarele lui, aşa că fură Soarele, luminosul Soare care încălzeşte şi luminează şi pe buni şi pe răi şi asigură viaţa.
            Rămaşi în întuneric, oamenii trăiau greu, slujitorii zmeului le luară ceea ce avură, iar ţara era într-un haos fără margini. Unii plecară spre alte zări, deşi era greu de scăpat, alţii rămăseseră singuri fiindcă copiii lor plecară căutând o viaţă mai bună.
            Şi parcă nu fusese de ajuns blestemul ce se abătuse asupra ţării, tânărul rege fu silit ;i el să ia drumul pribegiei.
            Departe de colţul lui de rai, de tronul care i se cuvenea de drept, tânărul rege a rămas cu credinţa că doar Dumnezeu poate va face minuni deasupra tuturor. Şi acesta îl ocroti şi acolo printre străini şi-i dărui o soţie pe măsură: harnică, înţeleaptă şi iubitoare, care-şi susţinea soţul în tot ceea ce făcea, îi iubea ţara deşi n-o cunoştea, iar regatele din jur le deschideau uşile şi astfel făceau cunoscută o ţară condusă de alţii, dar cu oameni deosebiţi.
            Cele cinci prinţese, pe care le adusese pe lume regina, avură parte de o educaţie aleasă şi erau atât de frumoase şi cuminţi încât părinţii mai uitau de greutăţile vieţii, iar ele le întăreau speranţa că într-o zi lucrurile se vor schimba.
            Dumnezeu privea cu milă şi auzea rugile stinse ale bătrânilor care povesteau cum era odinioară.
            Zmeul cel rău încercă să ucidă CREDINŢA şi SPERANŢA distrugând biserici şi mănăstiri, şi oameni care nu i se supuneau.
            Într-o zi, în ajun de SĂRBĂTORI, se întâmplă minunea: puterea răului căzu, iar libertatea şi Soarele apărură.
            Unii, obişnuiţi în întuneric, mai poartă şi azi ochelari temându-se de tăria luminii, alţii urmează lumina.
            Întors în ţară cu familia, regele găsi multe lucruri schimbate, găsi oameni care doreau să schimbe istoria după placul lor, preocupaţi de averi, conturi şi afaceri.
            Regele, ajuns la o vârstă respectabilă, a rămas demn, bun şi inimos, blând şi iertător şi îşi iubeşte nespus ţara. Poporul îl respectă ca pe un simbol al libertăţii, îl înconjoară cu căldură pentru faptul că n-a uitat de cei amărâţi şi însărăciţi, de cei fără ajutor şi-i cercetează mereu.
            Dintre prinţese, una are nume de floare şi suflet de înger, o milostenie şi o bunătate aparte. Margareta este numele ei şi asemenea străbunicii sale, prin tot ceea ce face este ca un balsam pentru bolnavi, pentru copiii aflaţi în suferinţă, pentru bătrânii singuri.
            Primăvara, în jurul Palatului Elisabeta, un câmp imaculat de margarete se lasă mângâiate de razele calde ale Soarelui, dar cea mai delicată şi distinsă este Principesa Margareta.

            Această poveste am auzit-o de la străbunica mea care era copil atunci când a fost izgonit regele şi a plâns când din cartea de citire i-a fost ruptă pagina care-l prezenta pe rege şi pe mama sa.

                                                  
    Cristian Bianca Maria
Clasa a III-a
Şcoala Gimnazială Mireşu Mare, Structura Lucăceşti
Judeţul Maramureş
Îndrumător, prof. pentru înv. primar, Chira Ana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu