miercuri, 26 august 2015

BAC 2015. SESIUNEA DE TOAMNA: PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI

Aproximativ 33.000 de absolventi ai claselor a XII-a au participat miercuri, 26 august 2015, la proba obligatorie a profilului, din cadrul examenului de bacalaureat 2015, sesiunea de toamna.

In cadrul acestei probe elevii de la profilul umanist vor sustine examenul la istorie, in timp ce absolventii profilului real vor fi testati la matematica.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2015, se incheie vineri cu proba la alegere a profilului si specializarii, unde candidatii au optat pentru una dintre urmatoarele discipline: biologie, geografie, fizica, chimie, logica, informatica, sociologie, psihologie, economie sau filosofie.

Rezultatele sesiunii de toamna a examenului de bacalaureat 2015 vor fi afisate in data de 31 august, pana in ora 12:00. Candidatii nemultumiti de rezultatele obtinute pot depune contestatii in aceeasi zi, in intervalul 12:00-16:00.

Candidatii la examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2015, vor afla rezultatele finale pe 3 septembrie.

Pentru a promova examenul de bacalaureat, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor; au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea si au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.

Datele centralizate de Ministerul Educatiei arata ca la prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana, la care au participat 23.000 de absolventi de clasa a XII-a, au fost eliminati 67 de candidati care au incercat sa fraudeze examenul.


                                                                               Autor: Ion Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu