miercuri, 26 august 2015

SCOALA INCEPE FARA PROFESORI !

A INCEPUT REPARTIZAREA PROFESORILOR SUPLINITORI

Ministerul Educatiei a demarat procedura de repartizare a profesorilor suplinitori, pe locurile vacante din invatamantul preuniversitar.

Posturile pentru profesorii suplinitori pot fi ocupate de candidatii care au obtinut cel putin nota 5 la fiecare proba: proba scrisa, proba practica si inspectia speciala.

Ministerul Educatiei impune insa cel putin media 7 pentru ocuparea unui post pe o perioada nedeterminata. Singura problema este ca numai 37,5% dintre candidatii care au participat la examen au obtinut acest rezultat.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei, rata de promovare obtinuta de candidati la proba scrisa a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar din data de 15  iulie este de 73,85%.

La probele scrise au participat 20.570 de candidati, insa 92 de lucrari au fost anulate la centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.

Din cep 20.478 de candidati ramasi in concurs, 40 au obtinut nota 10, 7.649 (37,55%) au obtinut note intre 7-10 si 7.434 de candidati (36,30%) au obtinut note intre 5 si 7.

Potrivit Ministerului Educatiei, 5.323 de candidati (26,15%) nu au promovat concursul, obtinand medii sub 4.99.

Repartizarea pe posturile pentru suplinitori se va face in ordine descrescatoare a mediilor, iar profesorii care au obtinut note mai mici de 7, dar mai mari de 5 la examenul de titularizare se pot angaja ca profesori suplinitori, pe perioada determinata.

Cel mai mare deficit de cadre didactice din Capitala este la educatori si invatatori.



                                                                           Autor: Banu Alexandra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu