vineri, 28 august 2015

16 români sunt în arestul poliţiei din Budapesta pentru trafic de persoane

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat vineri ca Ambasada Romaniei la Budapesta a fost informata ca 16 cetateni romani se afla in arestul politiei din Budapesta si ca sunt cercetati pentru trafic de persoane.
 "Ambasada Romaniei la Budapesta a fost informata astazi, 28 august 2015, de catre politia ungara, despre faptul ca 4 cetateni romani au fost retinuti la data de 26 august 2015 in Budapesta, fiind cercetati pentru trafic de persoane. Potrivit informarii politiei ungare, cei 4 cetateni romani vor fi audiati in cursul zilei de astazi, 28 august 2015", potrivit unui comunicat de presa trimis de MAE.
 MAE mai precizeaza ca Ambasada Romaniei la Budapesta monitorizeaza cazul si mentine legatura cu autoritatile ungare in vederea obtinerii unor elemente de noutate privind situatia juridica a cetatenilor romani, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara in limita competentelor legale, insa, pana in acest moment, niciun cetatean roman nu a solicitat asistenta consulara.
 Initial, autoritatile ungare au anuntat ca au retinut si audiat joi, cu propunerea de arestare preventiva, 12 cetateni romani, suspectati de trafic de persoane.  Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu