marți, 31 mai 2016

POPORUL, CATEDRALA NEAMULUI ȘI... „trepădușii...”


MOTTO:
                           „Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor Românilor... BISERICA MÂNTUIRII NEAMULUI ca simbol al unității sufletești a întregului neam.”
REGELE FERDINAND
                                                                                                                       10 mai 1920 


                  Ideea construirii unei Catedrale monumentale în București a apărut pentru prima dată după dobândirea INDEPENDENȚEI DE STAT în urma războiului din 1877-1878, atunci când s-a constatat că „nici una din cele peste 100 de Biserici existente în Capitală nu erau atât de încăpătoare încât să primească pe toți cei care ar fi dorit să participe la Te Deum-urile cu prilejul SĂRBĂTORILOR NAȚIONALE sau la alte MOMENTE SOLEMNE”. ÎN SEC. AL XIX-LEA, MULTE ȚĂRI EUROPENE CONSTRUIESC CATEDRALE PENTRU AFIRMAREA IDENTITĂȚII NAȚIONALE.
       După proclamarea României ca Regat, REGELE CAROL I înaintează Camerei Legislative un proiect de lege relativ la construirea unei CATEDRALE ROMÂNE ÎN CAPITALĂ. În anul 1884, bugetul prevedea pentru construirea Catedralei  din  București, suma de 5 milioane lei  (aur).                  A            ceastă sumă însemna 5% din bugetul țării de atunci, care se ridica la 123.647. 500 lei (aur). Să reținem 5%! Anii au trecut și de abia în anul 1891 guvernul condus de generalul IOAN EM. FLORESCU hotărește organizarea unui concurs internațional pentru proiectarea CATEDRALEI NEAMULUI din București. Decizia naște un protest energic din partea arhitecților români, care doreau numai un concurs național. Reținem aici părerea pertinentă a Mitropolitului Moldovei Pimen: „CATEDRALA din BUCUREȘTI este CATEDRALA ȚĂRII, este MONUMENTUL NAȚIONAL cel mai important, căci prin el simbolizează în gradul cel mai înalt credința nestrămutată a poporului român în religia creștin-ortodoxă. El trebuie să fie conceput cu multă inimă și dragoste pentru CREDINȚĂ și ȚARĂ. De aceea cred că NU STRĂINII pot fi chemați a ne simboliza credința noastră și DRAGOSTEA NOASTRĂ DE MĂRIRE NAȚIONALĂ, când avem destui fii ai țării de specialitate și care au dat probe de capacitatea lor artistică. Adresați-vă lor și fiți siguri că, tineri și capabili cum sunt și PLINI DE FALA NEAMULUI DE ROMÂN, vor produce opere de artă cu care să ne mândrim”. Ulterior s-a schimbat chiar destinația creditului acordat în anul 1884, dându-i-se alte întrebuințări. În anul 1892, la cererea lui TAKE IONESCU, ministru Cultelor și Instrucțiunii Publice, Parlamentul a votat diminuarea creditului cu 1. 284. 437 lei pentru construcții școlare, iar ceva mai târziu, SPIRU HARET, cere o altă diminuare de 3milioane pentru terminarea școlilor începute. În anul 1900 noul ministru al Cultelor, arată că au fost cheltuiți toți banii alocați CATEDRALEI NEAMULUI din București, și propune Sf. SINOD să ia sub patronajul său ridicarea unei Catedrale și să lanseze liste de subscripție publică pentru strângerea de fonduri. Acțiunea a fost foarte dificilă din cauza izbucnirii războiului. După MAREA UNIRE DIN 1918, demersul este reluat de Mitropolitul Primat MIRON CRISTEA. La rugămintea sa, REGELE FERDINAND adresează Sf. Sinod, la 10 mai 1920 un hrisov regal prin care se vestește hotărârea de a ridica o biserică monumentală în AMINTIREA VICTORIEI ARMATELOR ROMÂNE în războiul de întregire.
          În anul 1925 a luat ființă PATRIARHIA ROMÂNĂ, primul patriarh fiind MIRON CRISTEA, care, după o amplă analiză cu primul ministru al României IONEL I. BRĂTIANU, a deschis un cont de  3 milioane de lei pentru întocmirea planurilor. Din păcate toate s-au oprit în această fază din cauza celui de-al doilea război mondial, apoi, a anilor grei de comunism și ateism.
După anul 1990 proiectul CATEDRALEI NEAMULUI a fost adus în actualitate de vrednicul de pomenire PATRIARHUL TEOCTIST, atât spre cinstirea jertfei înaintașilor pentru credință și UNITATEA NEAMULUI, cât și a  jertfei pentru obținerea libertății de sub COMUNISM și ATEISM.
Timp de 26 de ani tot felul de ”TREPĂDUȘI”, (persoane fără astâmpăr, agitându-se pentru treburile altora; care se pun  în serviciul altora în scopuri josnice) cf. DEX-1990, atacă FIINȚA POPORULUI ROMÂN și BISERICA ORTODOXĂ, care este după spusele Poetului Nepereche moldav EMINESCU, „MAMA NEAMULUI ROMÂNESC: ba că am fi naționaliști, extremiști, ultraortodocși, antieuropeni sau tradiționaliști ș.a.
CINE SUNTEȚI VOI să faceți astfel de analize? poate pentru talanții pe care vi i-a dat Creatorul de a gândi altfel, de a așterne în scris unele gânduri, a cânta, sau pentru  dreptul post revoluționar de „A HUIDUI” ? Vorbiți de smerenie în post? criticați preoții, biserica și pe adevărații patrioți prin vers și cântec? DE CE NE JIGNIȚI? NU AM FOST UMILIȚI SUB ATEISM ȘI COMUNISM DESTUL?
 Eu, un preot umil, vă fac pe toți TRĂDĂTORI DE NEAM, ȚARĂ ȘI BISERICĂ STRĂBUNĂ, și să nu uitați: DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT! (Exemplul este viteazul Huidu, care a umilit-o pe Cuvioasa Paraschiva). Dar:
- Cine a distrus industria, agricultura, cultura, armata, comerțul, școala, sănătatea,
și tot ce a avut bun poporul nostru?
 - Cine a sărăcit poporul român?
- Cine sunt marii corupți, și hulpavi care au trimis preoții, profesorii, inginerii, medicii, părinții, fiii și ficele, toată floarea cea vestită din țară, să muncească în lume, să se umilească făcând tot felul de munci josnice și nedemne?
- Unde erați domnilor, cînd miliarde de euro au ajuns în băncile străine pe mâna câtorva bandiți?
- Unde ați fost când s-au făcut investiții inutile în săli de sport, megaconstrucții, stadioane, ștranduri?
- Unde erați când parlamentarii, și toți edilii marilor orașe sau directori de mari companii și-au alocat salarii imense?
 -Unde erați când s-au închis spitale și scoși afară bolnavii noștri, părinții și cei asemenea nouă?
- De ce după episodul ”Colectiv”, când ați promis că faceți marea și sarea, n-ați mai ieșit în stradă pentru marii corupți și hoțiile și nedreptățile făcute pe față de aceștia? Atât au fost indicațiile „tătucului! vostru soroșist?
 -Deschideți internetul și accesați ”Mari catedrale ale lumii”, și o să vă rușinați de nimicnicia voastră.
- Unde erați când Maria Tereza și nemeșii unguri nu ne dădeau  voie să construim în Ardeal numai Biserici de lemn și acelea la marginea satelor?
- De unde știți voi, mari teologi, că Dumnezeu  locuiește în Bisericile de lemn și nu în cele de piatră? Ați fost cumva cu Moise pe Muntele Sinai?
- Unde erați când au ars și răstignit preoții ortodocși pe ușile Bisericilor și Mănăstirilor de lemn după care le-au dat foc, cu călugrii închiși în ele?
- DE CE NU ZICEȚI NIMIC DE PREOȚII și BISERICA CATOLICĂ, REFORMATĂ, UNITARIANĂ maghiară, care vrea ruperea Ardealui de trupul sfânt al României? De bisericile protestante care și ele de multe ori pun umărul la dislocarea ființei ortodoxe a poporului nostru?
Sunteți de acord cu ridicarea unei MOSCHEI IMENSE, cu o universitate de 10 mii de studenți musulmani, dar când este vorba de CATEDRALA NEAMULUI, NU și NU.
- Unde sunteți domnilor în raport cu sărăcia poporului, când pentru un concert sau o noapte de spectacol încasați sute de milionane de lei, bani pe care un om de rând nu-i câștigă într-un an? ȘI... sunteți...lupi moraliști!
NU AUZIȚI oare foșnetul munților țării?  vuietul apelor? tropăitul cailor lui Bogdan Descălecătorul, Ștefan Cel Mare și Sfânt, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu-martir și sfânt, Horia,  Cloșca, Crișan, Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, Alexandru cel Bun; dar sunetul ciocanului și daltei meșterului Manole sau lacrimile Anei, cea zidită în frumoasă mănăstire ? Nu simțiți durerea  și lacrimile lui HORIA, din „Închisoarea Unirii”, sub patrafirul părintelui ortodox Raț?: ”PLÂNG, PĂRINTE, NU PENTRU CĂ MI-E FRICĂ DE MOARTE, PLÂNG, PENTRU CĂ M-AU TRĂDAT ROMÂNII MEI...”
- De ce auziți numai muzică stridentă străină? Sântem în situația actuală a acestor trepăduși, care mici la suflet românesc, mulți și lătrăi, au făcut conștient sau inconștient foarte mult rău poporului și neamului românesc.
Marile mănăstiri în frunte cu marii lor ctitori, domnitori patrioți și creștini ortodocși, duinuie  de mii de ani și vor dăinui până la sfârșitiul veacurilor; Trepădușii, cozile de topor, hulpavii de țară vor dispărea înghițiți de rușinea istoriei, sau în cel mai nefericit caz vor străbate istoria cu IUDA de mână, și mai devreme sau mai târziu, sub o formă sau alta vor avea aceeași soartă rușinoasă a istoriei.
Pentru că, tot aveți idei multe, am să vă dau eu o soluție pe care o discută poporul și care poate salva țara de la un dezastru fără margini: Ieșiți în stradă și manifestați până la ultima voastră picătură, pentru doar două lucruri: 1-Pragul electoral la 15 % pentru a dispărea cele 127 de partide care înghit banii poporului și a încheia cu partidele etnice; 2- Confiscarea tuturor averilor nejustificate, fără a-i închide pe jefuitorii de țară, ci lăsați să facă bani tot timpul.
Acest articol este un strigăt de durere! un răspuns celor 33 de „SMERIȚI...DE LEMN”, care în postul lui Hristos, au semănat vânt și au cules... furtună. Domnilor! Auzindu-vă pe mulți dintre domniile voastre cântând sau vorbind, lăcrimam și eram mândru că sunt român. Acum ați reușit să uscați aceste lacrimi și să aduceți tristețe peste sfletele a milioane de români, cărăra în afară de Dumnezeu, NU le-a rămas nimic.
”Vă îndemn fraților să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei. Căci unii ca aceștia nu slujesc Domnului Hristos, ci pântecelui lor și prin vorbele lor frumoase și măgulitoare, înșeală inimile celor fără de răutate” Romani - 16, 17-18.

Îmi cer ierare tuturor celor care în acest post le-am fost „tulburare” prin acest articol, dar „pământul ”din mine, nu mai supărta atâta umilire pentru biserica și slujitorii lui Hristos; „dacă noi vom tăcea, vor striga pietrele”, spune Sf. Scriptură.

Cu toată dragostea creștinească pentru tot sufletul dreptmăritor creștin,
indiferent de etnie, religie, concepție, și respect față de legea și pământul sfânt românesc.

Preot Ortodox Român
Ilie Bucur Sărmășanul
                                Loc.Sărmaș-Jud. Mureș
                            


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu