miercuri, 18 mai 2016

Comunicat de presă senator PSD Sorin Marius BOTA

18.05.2016

                                 Legea RCA

          Legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule a fost înregistrată luni în Senat cu numărul B281/2016. Principalele modificări pe care le aduce iniţiativa legislativă se referă la reglementarea contractului de asigurare RCA, contract în baza căruia sunt stabilite condiţiile generale şi particulare ale acoperirii asigurării RCA, modalitatea şi termenele de plată în cazul în care se optează pentru plata în rate, riscurile suplimentare celor obligatorii prevăzute de lege. Contractul RCA se poate încheia pe o perioadă de la o lună la 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului. De asemenea, propunerea legislativă prevede posibilitatea suspendării contractului RCA la cererea asiguratului care a încheiat un contract RCA pe perioada imobilizării tehnice a vehiculului. Limitele minime de răspundere acoperite prin asigurarea RCA conform reglementarilor UE au fost reglementate astfel:
-         pentru prejudicii materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente, la nivelul de 1.000.000 euro;
-         pentru vătămari corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita de despăgubire se stabileşte pentru accidente, la nivel de 5.000.000 euro.
Prezentul proiect legislativ mai prevede o serie de alte elemente importante.

                                                   Cabinetul senatorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu