duminică, 29 mai 2016

Lucian Bute, depistat pozitiv !

Lovitură grea pentru Lucian Bute, după ce Comisia de Box şi Lupte din DC a notificat WBC că pugilistul român a fost depistat pozitiv pentru "Ostarine", substanţă interzisă, se arată într-un comunicat al forului mondial.
"GYM a efectuat întotdeauna controale adecvate pentru a menţine boxul curat. Suntem surprinşi de rezultatele preliminare, iar acum sperăm ca analiza B să dovedească faptul că primul rezultat a fost o greşeală. Între timp sunt 100% alături de Lucian Bute şi îl susţinem", a declarat Michel pentru montrealgazette.com.
Lucian Bute a fost depistat pozitiv cu Ostarină, o substanţă aflată pe lista celor interzise de către Agenţia Mondială Anti-Doping, la finalul meciului pentru centura WBC, disputat la Washington, împotriva suedezului Badou Jack. Ostarina este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM) ce poate fi folost de sportivi în timpul antrenamentelor şi pentru creşterea formei şi a rezistenţei fizice, cu efecte similare steroizilor anabolizanţi.
Dacă va fi găsit vinovat, Bute va pierde bursa încasată pentru meciul cu Badou Jack (aproximativ 500.000 de dolari) şi riscă o suspendare de minim doi ani, sinonimă practic cu încheierea carierei.
Ostarina este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM) ce poate fi folost de sportivi în timpul antrenamentelor şi pentru creşterea formei şi a rezistenţei fizice, cu efecte similare steroizilor anabolizanţi. Substanţele de tip SARM au fost interzise ca atare de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) în ianuarie 2008.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu