Autorităţile din Marea Britanie au decis, luni 20 iunie 2016, adopţia a doi copii români de către un cuplu de homosexuali. Diana (8 ani) şi Andy (5 ani) au fost preluaţi din familie de Serviciul de Protecţie a Copilului din Marea Britanie, în urmă cu doi ani, din cauza unor neînţelegeri dintre părinţi.
Acum un an, cei doi copii au fost daţi în plasament unui cuplu de homosexuali, iar luni s-a judecat procesul de încredinţare a adopţiei celor doi copii de către cuplul gay care i-a luat în plasament. Tatăl copiilor, Florin Barbu a luptat cu disperare pentru recuperarea copiilor, protestând timp de mai multe săptămâni în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, unde a făcut şi greva foamei. Cu Florin Barbu s-au solidarizat şi alţi români, fiind organizate mai multe acţiuni de protest.
Luni, cazul copiilor lui Florin Barbu s-a judecat la Londra, unde s-a decis încredinţarea copiilor spre adopţie cuplului de homosexuali care i-a luat în plasament în urmă cu un an. „Sistemul englez a reuşit să câştige. A reuşit să aducă în ochii copiilor mei lacrimi. Noi am luptat şi sper ca acesta să nu fie sfârşitul războiului. Nu au vrut să îmi dea copiii înapoi. Banii au vorbit astăzi, dar dacă noi ne unim, cum s-a întâmplat la familia Bodnariu, vom reuşi. Eu cred în Dumnezeu şi nu cred că dorinţa lui Dumnezeu e ca copiii mei să crească alături de acei homosexuali. Dorinţa lui Dumnezeu este ca noi toţi să ne arătăm sprijinul pentru doi copii nevinovaţi şi să facem orice pentru ca ei să se întoarcă în familie”, a spus Florin Barbu după aflarea deciziei. La procesul de luni de la Londra a participat şi senatorul de Timiş Ben Oni Ardelean, care s-a implicat activ şi în cazul Bodnariu. „NU am fost lăsat să zic nimic în faţa instanţei, chiar dacă mama şi avocatul tatălui au pledat pentru asta. După lungi deliberări abia am fost lăsat în sală. Totuşi, după alte deliberari intense, instanţa a permis şefei secţiei consulare să vorbească, având o pledoarie excelentă şi foarte profesionistă. Practic, după alţi doi ani, Statul Român cerea acelaşi lucru: strămutarea cauzei în România şi oferirea posibilităţii ca autorităţile române competente să preia cazul. Pronunţarea de la ora 15.00 a fost una negativă, inacceptabilă din punctul meu de vedere. Cum să dai copiii, cetăţeni doar români în adopţie unor străini, ştiind că adopţia internaţională este interzisă în România, iar mai mult şi unui cuplu de homosexuali din Anglia?! Identitatea religioasă (copiii fiiind botezaţi ortodocşi), limba şi cultura sunt astfel reinterpretate dubios sub o conceptualizare arbitrară a binelui superior al copilului. Cazul trebuie să meargă la CEDO fiindcă dreptatea şi adevărul trebuie să triumfe!”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook după aflarea verdictului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu