marți, 28 iunie 2016

Trei zile până la startul MTB MARATON Baia Mare 2016

A 10-a ediție MTB Maraton Baia Mare are loc peste 3 zile. Startul se dă sâmbătă, 2 iulie, de la ora 10.00, și este așteptat cu nerăbdare de aproape 300 de cicliști din toată țara.
Cel mai longeviv concurs de mountain bike din România este și unul dintre cele mai palpitante. Distanțele de concurs vor fi de 30 km (diferență de nivel: 1.050m) și 74 km (diferență de nivel: 2.500 m), toate 100% ciclabile. Traseele au fost marcate de organizatori astfel încât concurenții să își poată testa tehnica, dar și rezistența.
Startul se va da din fața stadionului Dealului Florilor, unde va avea loc și sosirea. Spre deosebire de anii precedenți, traseul lung are cu 6 kilometri în plus și traversează Poiana lui Dumitru.
Important de reținut că nu se fac înscrieri în ziua concursului. Dar, și mai important este de știut că primii 200 de concurenți care achită taxa de înscriere primesc tricoul oficial MTB Maraton Baia Mare - ediția X în pachetul de concurs.
Ultimele înscrieri se vor putea face în 1 iulie, între orele 17.00 și 21.00, în zona startului, când se vor putea prelua și pachetele de start. De asemenea, participanții își pot ridica numerele cu cip de cronometrare digital și în ziua concursului, în intervalul 7.00 - 9.00, tot de pe Câmpul Tineretului.
La start, concurenții vor fi delimitați în zone distincte, în funcție de traseul pe care îl au de parcurs, iar plutonul va fi condus de o mașină a Poliției până la ieșirea de pe drumul public.
În premieră, cicliștii între 7 și 13 ani au propria competiție la MTB Maraton Baia Mare. Pentru ei se va organiza Mini XC Baia Mare, la care startul se dă de la ora 10.30, tot din fața stadionului. Traseul va fi prin Parcul Regina Maria, astfel încât micuții vor putea fi încurajați de pe margine de către părinți și prieteni.
La finalul MTB Maraton Baia Mare 2016, concurenții vor fi servicți cu un gulyas. Festivitatea de premiere este programată pentru ora 17.00.
Maratonul de ciclism este organizat de Boneskaker Baia Mare, cu sprijinul partenerilor Electrosistem, Samdam și Maratonic, precum și a altor iubitori de ciclism din Maramureș.


                                                                                         MTB

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu